Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Doelpuntloze generale repetitie tegen Uerdingen

Onze Kiezkickers hebben op maandagmiddag 21 januari – bij de generale repetitie voor de competitiewedstrijd bij SV Darmstadt 98 – met 0-0 gelijk gespeeld tegen KFC Uerdingen 05. Achter gesloten deuren gaven beide verdedigingen in het Millerntor Stadion nauwelijks iets weg, de weinige kansen die er waren bleven ongebruikt.

In het begin – bij temperaturen net onder het vriespunt – kon geen enkel team veldvoordeel behalen, het doelgevaar bleef aanvankelijk uit in het lege Millerntor Stadium. De eerste schot op doel was er pas na een goed kwartier. Maximilian Beister probeerde vanop 22 meter maar het leer ging ver voorbij (13′). Aan de andere kant de eerste kans voor FCSP: Mats Møller Dæhli bediende Christopher Buchtmann in het KFC strafschopgebied, die speelde Dimitrios Diamantakos aan, uit de draai probeerde de aanvaller het direct, maar Dominic Maroh kon op het laatste moment afweren. (15′) De volgende kans was opnieuw voor onze Kiezkickers: Marvin Knoll trapte een ​​vrije trap vanaf de linkerkant van het strafschopgebied niet op doel maar legde af naar Buchtmann. Christopher trapte rechtstreeks, maar jaagde de bal duidelijk over doel (17′).

Robin Himmelmann en zijn collega René Vollath bleven vervolgens werkloos, beide verdedigingen verdedigden compact en stonden niets toe. Het duurde tot de 33ste minuut voordat er weer iets te noteren viel. Knoll stak door naar Buchtmann, die op zijn beurt de doorgelopen Diamantakos naar het strafschopgebied van de KFC stuurde. Onder druk van Maroh faalde de spits op de goed reagerende Vollath (33 ‘). Aan de andere kant blokkeerde Florian Carstens eerst een schot van 17 meter van Connor Krempicki. De rebound landde bij Beister, die het ook probeerde vanop 17 meter, maar ditmaal was Daniel Buballa in staat om het schot te blokkeren (37). In de laatste minuten van de eerste helft duwden onze jongens Brown het gas weer in, maar waren niet gevaarlijk voor doel. Dus ging het doelpuntloos in de kleedkamers.

Zonder wijzigingen keerden onze Kiezkickers terug naar de lege Millerntor, KFC deed drie wissels, onder andere de tot het einde van het seizoen door Uerdingen geleende Maurice Litka. De eerste kans in de tweede helft was voor de derde divisie club. Beister had na een solo vanop 18 meter op doel geschoten, het leer ging een goede meter over het doel (50′). De bruin-witte kregen vervolgens een vrije trap op een veelbelovende positie. Knoll trapte het leer – vanop 25 meter centraal voor de KFC-doel – over de muur maar Vollath was op tijd (55′).

Het spel bleef levendig, het ging met veel tempo heen en weer. De volgende kans voor onze FCSP: De meegelopen Jeremy Dudziak mikte net te onnauwkeurig vanaf een linker positie, het leer streelde vanop 14 meter de linkerpaal (59.). Kort daarna deed Markus Kauczinski zijn eerste wissels: Johannes Flum, Waldemar Sobota en Alex Meier vervingen Ryo Miyaichi, Jeremy Dudziak en Christopher Buchtmann (61.). Korte tijd later was daar de grote kans voor de KFC: Oguzhan Kefkir schoot vanop 13 meter centraal voor doel, maar Carstens gooide zich net op tijd voor het schot en verhinderde hiermee de achterstand (67).

De volgende wissels volgden: Jan-Philipp Kalla, Richard Neudecker en Sami Allagui kwamen voor Buballa, Møller Dæhli en Diamantakos in de wedstrijd. Even later kon Himmelmann zich voor de eerste keer onderscheiden. Hij was op tijd bij een vrije trap van 18 meter door Patrick Pflücke (76′). Met Yiyoung Park, Marc Hornschuh en Ersin Zehir voor Christopher Avevor, Luca Zander en Marvin Knoll (80.) ging de laatste fase in voor onze Kiezkickers. Bijna viel de 0-1, alleen Himmelmann pareerde een schot van Dennis Chessa, de rebound van Ricardo Rodriguez kon Hornschuh blokkeren (81′). Kort voor het einde had Allagui het winnende doelpunt aan de voet. Na een pas van Neudecker duwde hij de bal iets te ver naar voor en Vollath greep de bal (87’). Het bleef 0-0,

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander (80. Park), Avevor (80. Hornschuh), Carstens, Buballa (70. Kalla) – Knoll (80. Zehir), Dudziak (61. Flum) – Miyaichi (61. Sobota), Buchtmann (61. Meier), Møller Dæhli (70. Neudecker) – Diamantakos (70. Allagui)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

KFC Uerdingen 05

Vollath – Großkreutz (61. Holldack), Maroh (46. Müller), Erb (46. Schorch), Dorda (61. Chessa) – Öztürk, Krempicki – Beister (61. Dörfler), Aigner (61. Pflücke), Kefkir (70. Rodriguez) – Osawe (46. Litka)

Cheftrainer: Stefan Krämer

Bron: www.fcstpauli.com