Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Mats Møller Dæhli: ” Ik blijf glimlachen”

Op 18 januari 2017 – precies twee jaar geleden – voltooide Mats Møller Dæhli zijn eerste training voor onze FCSP. Met een glimlach betrad de aanvallende middenvelder het gras in het winterkamp in Sotogrande, Spanje. De afgelopen twee jaar was een glimlach steeds nabij bij de steeds goedgemutste middenvelder. Op ons Twitter-account liep de afgelopen vijf weken de hashtag # 1910smilesofMats. Vandaag beëindigen we de reeks #1910SmilesofMats, daarmee heeft Møller Dæhli helemaal geen probleem – integendeel.

De stemming van de eigenlijk altijd goedgehumeurde middenvelder was erg bedrukt op het einde van het trainingskamp. Niet omdat hij moest pauzeren vanwege spierproblemen en tegen Wiesbaden aan de kant moest toekijken. Het was het nieuws dat teamgenoot Philipp Ziereis een ernstige knieblessure had opgelopen. “Dat is heel erg bitter voor hem. Ieder van ons voelt erg mee met Zier. Bij zo’n boodschap gaat het met niemand goed “, zegt Møller Dæhli.

Afgezien van de blessure van Ziereis, viel er niets te bekritiseren in het winter trainingskamp, vanuit het oogpunt van de middenvelder. Onze Kiezkickers trainden de afgelopen week met de nodige intensiteit, maar aan plezier was er geen gebrek. “De balans tussen goed humeur en hard werken was prefect,” zei de 23-jarige, die zelf het goed humeur mee in stand hield.

Op de vierde dag had kapitein Johannes Flum de Noor – na de training – gefilmd terwijl hij danste en zong op het lied “Danske med campingvogn” van Øystein Sundeg. De video – KLIK! – Het was meteen een hit op het twitter-account van onze FCSP: het werd 47.000 keer bekeken en het ontving meer dan 800 likes. “Het is een oud Noors lied dat ik als kind heb gehoord. Het lied gaat eigenlijk over niet veel meer dan gelukkig zijn. Het is een goed humeur liedje. ”

Møller Dæhli heeft de afgelopen vijf weken steeds om 19u10 een goed humeur op onze Twitter-account gebracht. Sinds 14 december was er elke dag een foto met een glimlachende Mats Møller Dæhli te zien. Het idee ontstond spontaan en – na een tip van twittergebruiker Maik – de hashtag veranderde van # 1000SmilesofMats in # 1910SmilesofMats. De steeds glimlachende Mats kwam goed aan, soms waren er meer dan 200 likes per tweet. “# 1910SmilesofMats is absoluut het beste ding van 2018,” tweeted Belfast St. Pauli, bijvoorbeeld. “Natuurlijk ben ik blij dat de reacties op de foto’s zo positief waren. Maar ik begrijp niet waarom ze zoveel likes kregen. ‘Mats, nederig zoals hij is, begrijpt zijn persoonlijkheidscultus niet helemaal.

Aanvankelijk merkte de Noor de actie niet op. “Mijn moeder liet me kort voor Kerstmis weten dat de club foto’s van mij tweette. Waarom de foto’s werden getweet begreep ze niet. Vervolgens heb ik een keer gekeken en haar vertelt dat het met de hashtag te doen had “zegt Mats, die met een knipoog opmerkte:” De druk – om steeds een goed humeur te hebben – is gegroeid met #1910SmilesofMats. Als ik niet lach, vraagt ​​iedereen meteen wat er aan de hand is. Het goede is, ik ben meestal in een goede stemming. ‘

# 1910SmilesofMats kwam op de tweede verjaardag van de eerste training van Mats voor onze FCSP tot een einde. Mats: “Dat is geen probleem voor mij. Na vijf weken kun je dat stoppen, het is genoeg geweest. Ik zal blijven glimlachen. Vooral als we verder doen zoals in de heenronde. Dan zou er voor mij geen reden zijn om daarmee te stoppen. ‘

Bron: www.fcstpauli.com