Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” De jongens kwamen dichter bij elkaar, iedereen heeft gas gegeven”

Na acht dagen in de Spaanse Oliva keerden onze Kiezkickers – op donderdagavond 17 januari 2019 – terug naar Hamburg. Vlak voor de afreis liet onze hoofdcoach het winter trainingskamp nog eens de revue passeren en sprak over ...

… de omstandigheden in Oliva Nova:

“Het was hier perfect. Het hotel, de plaats, alle zorgen rondom en het weer klopten. We hebben het al gesproken dat we ons goed kunnen voorstellen om hier volgend jaar terug te komen ”

… het bijna blessurevrije trainingskamp:

“Het is altijd jammer als – zoals Philipp Ziereis – een speler geblesseerd raakt. Voor de rest zijn we goed doorgekomen en hadden slechts kleine blessures om te beklagen. Tegen Wehen Wiesbaden moest Luca Zander van het veld en hadden voor de wedstrijd al Yiyoung Park en Mats Möller Daehli gespaard. Ze hadden kunnen spelen, maar we wilden geen risico met hen nemen. ‘

… de bevindingen van de tweede oefenwedstrijd tegen Wiesbaden:

“We hadden goede en slechte fases tegen een goede derde Liga-club. De eerste 30 minuten waren in orde, uiteindelijk waren we moe. We namen de leiding tegen een compacte en fysiek sterke tegenstander. Aan het begin van het tweede kwartaal verloren we te veel de bal, gaven de wedstrijd uit de handen en kregen de gelijkmaker binnen. Vooral omdat we er niet in slaagden om de bal langer in onze rangen te houden. Maar we kwamen weer op voorsprong en hadden meer balcontrole in het derde en vierde kwartaal. We stonden niet veel toe, maar we creëerden  niet teveel kansen voor onszelf. Op het einde was het een beetje volhouden, ook omdat er jongens op het veld stonden die op vreemde posities speelden. Over het algemeen heeft de test zijn doel bereikt. ”

… het spelsysteem:

“We moeten ons nog inwerken en kijken wat het beste werkt. Of het nu met twee aanvallers of met een op de 10 – ik heb het antwoord daarop niet gevonden tijdens het trainingskamp. Het was nog niet zo perfect zodat ik kon zeggen: “Dat is het systeem.”

… de competitie:

“De jongens kwamen dichter bij elkaar, iedereen heeft gas gegeven. Ik kan niet zeggen dat een speler voorbij kwam en ascendeerde als een feniks uit de as. Dat kun je ook over een week niet verwachten. ”

… het goede humeur binnen het team:

“Het zal niet altijd zo blijven. Op een gegeven moment zal er een beslissing vallen, dan zullen er ontgoochelingen zijn. Dat is niet slecht, dat hoort er ook bij. Er zijn altijd fasen waarin het perfect harmonieus verloopt. We hebben genoten van de week in Spanje. Iedereen kon zien dat iedereen zich goed met elkaar kan vinden. Maar dat is geen garantie. In het verleden, zelfs als er onrust en ontevreden spelers waren, stak er energie in. Jongens hebben me keer op keer laten zien: ‘Coach, je had het mis. Ik had moeten spelen ‘. Als het in de competitie voor de plaatsen komt, zal het anders gaan en niet alles soepel verlopen als gevolg van ontevredenheid. ”

… het plezier in het trainingskamp:

“Er zijn grappige jongens hier. Het is belangrijk voor mij dat ze gefocust zijn op de trainingen. Maar ik krijg de indruk dat ze hard werken en wanneer ik zeg: “Het is goed geweest”, dat het echt goed geweest is en dat de jongens weer gefocust zijn. ‘

… positieve verrassingen

“Marc Hornschuh heeft me positief verrast, hij heeft voetballend goed werk geleverd, zowel in de centrale verdediging als aan de rechterkant. Ik leer hem nu pas kennen, omdat hij zolang geblesseerd was. Hij heeft nog zijn tijd nodig voordat hij voor een basis plaats in aanmerking komt. ”

… nieuwe aanwinst Alex Meier, die in beide wedstrijden wist te scoren:

“Hij is aartsgevaarlijk. Hij heeft dat al eerder bewezen en we hoopten daarop. Alex werkte hier heel goed, toonde geen zwakheden en zich doorgezet. Na een half jaar niet te hebben gespeeld pakte hij de intensiteit goed op. Al bij al zijn we erg blij met hoe hij zich gedroeg en binnen het team werkte. Dat is absoluut voorbeeldig. ”

… verantwoordelijkheid binnen het team:

“Er is een algemene positieve verandering. Jongens treden naar voor en nemen hun verantwoordelijkheid – niet alleen bij grote thema’s maar ook voor de kleine. ”

… de talenten in de ploeg en hun kansen op minuten:

“Ik heb getoond dat het me niet uitmaakt wat een speler tot nu toe heeft laten zien. Ik hou het zo. Alles is op elk moment mogelijk, zoals we hebben gezien met Florian Carstens. Hij heeft zich doorgezet ook al hadden we vijf centrale verdedigers. ‘

… de gewijzigde omstandigheden in Hamburg:

“Ik zal de zon missen ( lacht ). Maar we komen graag naar huis. We zullen ons aanpassen aan de weersomstandigheden en hebben nu een veldverwarming. ”

… mogelijke gevolgen van de open contractsituatie van sommige spelers:

“Hoe het verder gaat dat weet niemand, iedereen denkt na. Iedereen wil zichzelf laten zien – wat er ook gebeurt. Het zal een drive zijn om zich te laten zien voor onszelf en voor andere clubs. We hebben het geluk dat we een grote ploeg hebben. Ik denk dat dat ik echt op de jongens kan rekenen en zij de kans zien om een ​​goed seizoen te spelen. Dus mijn aanpak is positief. ”

… mogelijke nieuwe spelers:

“Momenteel is dat geen probleem. We hebben het geluk veel goede jongens hebben. We kunnen maar hoeven het niet te doen. Wat is er met Philipp Ziereis, we moeten wachten. Maar zelfs daar hoeven we niet te handelen. We hebben Marvin Knoll en Florian Carstens, ook Marc Hornschuh en Jan-Philipp Kalla. Ook hier hebben we een goed niveau. ”

Bron: www.krcgenk.be