Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Laatste minuut zege tegen Wiesbaden, 3-2

Op de voorlaatste dag van het trainingskamp stond voor onze Kiezkickers – na een korte ochtend training – de tweede oefenwedstrijd van de winter stage tegen de SV Wehen Wiesbaden op het programma. Onze Boys in Brown wonnen na 120 minuten de wedstrijd tegen derdeklasser met 3: 2 (2: 1), Luca Zander (14), Alex Meier (47) en Sami Allagui (119, pen) scoorden de doelpunten voor FCSP. Manuel Schäffler (31e) en Simon Brandstetter (101st) hadden ondertussen gelijkgemaakt voor de SVWW.

Onze Kiezkickers  hadden de eerste kans van de wedstrijd: na een corner van Marvin Knoll trapte Christopher Buchtmann op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot met rechts ging nipt over het doel, het scheelde niet veel voor het openingsdoelpunt (4′). Even later Knoll met een vrije trap op het middenveld. Diamantakos miste nipt de bal in het strafschopgebied (9′). SVWW had kort daarna ook een stilstaande fase: Schäffler klom na een vrije trap het hoogste, maar Himmelmann kende geen problemen met zijn kopbal (13).

Amper 60 seconden later bediende Waldemar Sobota Diamantakos – die op links opdook voor SVWW-keeper Markus en de bal zo raakte dat Luca Zander de bal alleen maar moest binnen tikken – 1: 0 (14′). Na Schäffler vanuit een strakke hoek op Himmelmann stuitte (18′), maakte aan de andere kant Kolke een schot van Alex Meier onschadelijk (20). Het tempo bleef in het vervolg hoog, maar verdere doelkansen bleven uit. Beide teams kregen na 30 minuten tijdens een drankpauze tijd om door te blazen. Van zodra het verder ging, maakte de derde divisie club gelijk. Na een doorbraak op links duwde Schäffler een voorzet van Maximilian Dittgen in de lange hoek, 1-1 (31′).

Het bleef een open wedstrijd en beide teams kwamen steeds met snelle aanvallen, maar miste in de laatste fase de precisie in de laatste pas. Bitter: Philipp Ziereis werd geblesseerd aan de rechterknie in een duel met Marcel Titsch Rivero. De centrale verdediger moest van het veld en Florian Carstens kwam voor hem op het veld (42.). Geen zes minuten later – de hoofdrol voor onze jongens – na een aanval op de rechterkant kwam de bal in het strafschopgebied bij Sobota. Dit stuitte eerst op de sterk reagerende Kolke, maar Meier stond op de juiste plaats bij de rebound en had geen problemen om het leer vanaf vijf meter in de rechterhoek te plaatsen – 2: 1 (47′). Kort nadat Diamantakos gestuit was door Kolke (58′), klonk het halve tijd fluitje en zo ging FCSP met de 2-1 voorsprong in de pauze.

Voor de tweede 60 minuten deed Kauczinski in totaal acht wijzigingen, alleen Florian Carstens, Luca Zander en Dimitrios Diamantakos bleven op het veld. De eerste kans was voor SVWW: na een te korte terugspeelbal probeerde Rivero het op de rand van de rechthoek maar zijn bal ging aan de rechter paal voorbij (62). Andere doel scènes bleven in de nasleep uit, geen enkel team vond voorlopig een opening bij de tegenstander. Kauczinski moest vervolgens een tweede gedwongen wissel doorvoeren. Zander moest eruit na een slag op de linkerenkel, hij werd vervangen door Marc Hornschuh (71).

Kort daarna kwam ook Jan-Marc Schneider voor Diamantakos in de wedstrijd (77e).Dan FCSP weer:  Sami Allagui nam een ​​te kort afgeweerde bal aan. De aanvaller stak het leer in de loop voor Finn Ole Becker, die stuitte op de uitkomende Kolke (82.). Vlak voor het einde van de derde 30 minuten probeerde Allagui het opnieuw vanop een goede 22 meter. De aanvaller raakte echter het leer niet goed (88.). Kort daarna volgde een nieuwe drankpauze.

Met de 2-1 voorsprong en twee nieuwe krachten – Ersin Zehir en Luis Coordes voor Brian Koglin en Richard Neudecker – begonnen onze Kiezkickers aan het laatste kwartaal. Beide teams neutraliseerden elkaar goed en zowel Svend Brodersen als de vervanger voor Kolke, Lukas Watkowiak bleven werkloos. Toen maakt – op een tegenaanval – de derde divisie vanuit het niets gelijk. Florian Hansch bracht vanop links de bal voor waar Simon Brandstetter de bal binnen kopte (101.).

Kort daarna ging de derde Kiezkicker – Luis Coordes – geblesseerd van het veld. Hij strompelde na een duel met Alf Mintzel vanaf het plein. Neudecker keerde voor hem terug op het gazon (107e). Toen kreeg Schneider de kans om 3-2 te scoren. Na een prima pass van Becker trok de aanvaller vanop 17 meter af, het leer zakte iets te laat en streelde de bovenkant van de lat (111). Kort voor het laatste fluitsignaal wees de scheidsrechter naar de strafschopstip nadat Becker werd neergehaald in het SVWW-strafschopgebied door Rene Guder. Allagui greep het leer en joeg de bal in het midden tegen de netten 3-2. Meteen het einde van de wedstrijd

Na het laatste fluitsignaal hoofdtrainer Markus Kauczinski wijdde in de eerste plaats uit over de geblesseerde Luca Zander en Philipp Ziereis: “Luca heeft iets tegen de enkel gekregen, ik denk dat het niet zo erg is. Bij Zier kunnen we het nog niet beoordelen, hij is op weg naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. Maar dit ziet er niet goed uit. ” Over de wedstrijd van zijn team zei Kauczinski: “We hadden goede fasen en hebben geleid. Vlak aan het begin van de tweede helft hebben we een kansen weggegeven en de wedstrijd  uit de handen gegeven. In het laatste kwartaal hebben we  ons weer aangescherpt en probeerde het winnende doelpunt te maken, hoewel allen op het veld moe waren . Met de nipte overwinning kunnen we heel goed leven op het einde. ”

Opstelling – 1e Helft:

Himmelmann – Zander, Ziereis (42. Carstens), Avevor, Buballa – Sahin, Knoll, Buchtmann, Sobota – Diamantakos, Meier

Opstelling – 1e Helft:

Brodersen – Zander (71. Hornschuh), Koglin (91. Zehir), Carstens, Kalla – Neudecker (91. Coordes / 107. Neudecker), Flum, Dudziak, Becker – Allagui, Diamantakos (77. Schneider)

Tore: 1:0 Zander (14.), 1:1 Schäffler (31.), 2:1 Meier (47.), 2:2 Brandstetter (101.), 3:2 Allagui (119., pen)

Bron: www.fcstpauli.com