Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Knoll:”Elke dag blij om met dit geweldig team te trainen”

Als je Marvin Knoll tegenwoordig op het trainingskamp van FC St. Pauli – in Oliva Nova Spanje – ziet, zie je meestal een vette glimlach op het gelaat van de middenvelder.

“De omstandigheden zijn geweldig en het hotel is geweldig. Wat de club voor ons heeft neergezet is uitstekend, nu moeten we hard werken, goed eten, goed slapen, goed regenereren,” zei de 28-jarige. Naast de training met het team staat de integratie van nieuwe aanwinst Alex Meier natuurlijk centraal tijdens het verblijf in Zuid-Spanje. Maar de middenvelder ziet daar geen problemen. “Alex stond vanaf het begin open voor alles, hij speelt kaart met ons, praat met iedereen, hij is jong in zijn hoofd – een geweldige nieuwe aanwinst voor ons”, aldus een opgetogen Knolli over het nieuwe nummer 9.

Sportief moet alles in het trainingskamp in Oliva Nova wijken, zodat de tweede helft van het seizoen net zo succesvol zal zijn als de heenronde. “We zijn meestal erg compact achterin, afgezien van drie wedstrijden hebben we het verdedigend heel goed gedaan, we krijgen zelden meer dan twee doelpunten tegen. Aanvallend zijn we ijskoud voor doel en gebruikten we onze kansen, maar we kunnen nog beter met de bal. We kunnen – naar mijn mening – offensief meer doen omdat we een paar echte granaten erbij hebben, dus als we het iets beter kunnen doen, dan zijn we op een heel goede weg ”

Waar dit toe leidt laat nummer 5 van FCSP open. “Ik ken de competitie nu al een beetje. Deze is totaal in balans. Je kan je geen zwakte permitteren. We beginnen met een geweldig moeilijk programma, maar als we erin slagen om bij het te blijven en net als in de heenronde op ons hoogste niveau te spelen,dan kunnen we tot einde van boven blijven meedoen. Dat zou geweldig zijn. Maar de anderen slapen niet, hebben zich goed versterkt en doen een goede voorbereiding. Laten we eens zien wie het beste uit de startblokken komt. ”

Van Kicker-sportmagazine kreeg Marvin Knoll een tweede plaats in de ranglijst van verdedigende middenvelders, een beoordeling die de inheemse Berlijner tevreden stemt: “Natuurlijk wil je zoiets over jezelf lezen,” zegt Knolli, die vóór het seizoen als centrale verdediger werd gekocht. “Maar ik vond heel snel mijn weg in de nieuwe functie, wat natuurlijk belangrijk was, en de twee centrale verdedigers houden mijn rug vrij, wat natuurlijk helpt.” In zijn spel wil de middenvelder nog meer accent leggen net voor het doel. “Ik had een paar aanvallende acties waarbij ik één of meer doelpunten had moeten scoren en ik had een of twee vrije trappen beter kunnen schieten,” zei Knoll kritisch.

De beslissing om naar onze Kiezkickers te komen beklaagt de familievader geen seconde. “Het was precies de juiste zet, de club past bij mij, mensen respecteren en waarderen me, wat erg belangrijk is voor een speler. Ik ben elke dag blij als een klein kind dat ik met dit geweldige team en geweldige club trainen kan. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters