Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

“In de eerste minuten op het veld had ik kippenveld”

In de eerste testmatch van de wintervoorbereiding verloren onze Kiezkickers tegen de Belgische eersteklasser RCS Charleroi met 2-3. Na het laatste fluitsignaal keek hoofdtrainer Markus Kauczinski terug naar de afgelopen 120 minuten. Naast Alex Meier – die in zijn debuut meteen kon scoren – was vooral Marc Hornschuh tevreden. De verdediger vierde eindelijk zijn comeback in de FCSP-trui na 482 dagen.

“Het was een oefenwedstrijd met hoogtes en laagtes, we hadden zowel goede als slechte periodes in beide helften,” vatte hoofdcoach Markus Kauczinski de wedstrijd samen, voordat hij eraan toevoegde: “Eigenlijk hadden we de controle over de wedstrijd na de 2-0 voorsprong. Op het einde vond ik het niet leuk dat we nog twee doelpunten tegen kregen en we uiteindelijk de wedstrijd weggaven met een te gemakkelijke tegentreffer, wat onnodig en jammer is. Op het einde heeft Charleroi ons meer onder druk gezet en verdient gewonnen. ”

Kauczinski was echter verheugd dat Alex Meier het goed had gedaan bij zijn debuut. Kauczinski zei: “We hebben echter ook gezien dat we in het algemeen het aantal balverliezen moeten verminderen waardoor onze spitsen onnodig veel moeten lopen. ”

Meier zelf was blij dat de eerste 60 minuten waarin hij op het veld had gestaan werd gewonnen. “Natuurlijk is het een goed gevoel om met de jongens te spelen en als je een doelpunt scoort, is het altijd positief, en bij het doelpunt had ik het geluk om aan de tweede paal te staan, ​​na een goede voorzet en een sterke assist,” zei Max. De 35-jarige voegde er nog aan toe: “Ik heb nog een paar wedstrijden nodig om beter te worden, maar dat is na een lange pauze normaal, hoe meer wedstrijden en minuten ik speel, hoe beter het wordt. Het is ieders opdracht van achter te helpen, dat is wat ik vandaag gedaan heb – zolang de kracht er was – ik denk dat dat goed was. ”

Naast Meier had Marc Hornschuh een reden om te vieren, hij vierde tenslotte zijn comeback tegen Charleroi. Meest recentelijk had de verdediger op 16 september 2017 bij de 0-4 thuisnederlaag tegen FC Ingolstadt de bruine en witte trui gedragen. “Hoewel het jammer is dat we vandaag verloren, was het toch een geweldig gevoel om terug op het veld te staan, gewoon door het pre-match proces te gaan en warming-up met het team te doen, was al geweldig. Ik kreeg kippenvel, “zei Hornschuh na het laatste fluitsignaal. “Niet alles klopte perfect, maar het is geen probleem en normaal na zo’n lange tijd, ik ben gewoon blij om weer te spelen. Ik moest voor de wedstrijd zien of mijn scheenbeschermers nog in de kist staken.”

Net als Hornschuh zelf en alle teamgenoten was Kauczinski ook blij met de comeback van Hornschuh. “We zijn blij voor Marc, hij heeft een goede comeback gemaakt en tijdens de training kon hij al laten doorschemeren dat hij goed bezig is en een goed overzicht heeft. We kijken nu hoe hij regeert op de belasting en hopen op het einde van zijn lijdensweg. Het was een eerste goede stap, “zei onze hoofdtrainer.

Bron: www.fcstpauli.com