Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

2-3 verlies tegen Charleroi: Meier scoort meteen en Hornschuh is er weer bij !

Voor onze Kiezkickers stond op de tweede dag van het wintertrainingskamp de eerste – 120 minuten durende – testwedstrijd tegen de RCS Charleroi op het programma. Hierbij vierde nieuwkomer Alex Meier een perfect debuut, hij scoorde vroeg de 1-0. Jan-Marc Schneider verhoogde naar 2-0. De Belgen scoorde eerst de aansluitingstreffer in de 75e minuut en besliste de wedstrijd in zijn voordeel door twee kort op elkaar volgende doelpunten (100e, 103e). Een nederlaag die in de schaduw stond van de comeback van de langdurig geblesseerde Marc Hornschuh.

Hoofdcoach Markus Kauczinski koos in de XL-test (werd gespeeld over 2 x 60 minuten) voor een 4-4-2, in de aanval begon nieuwkomer Alex Meier naast Sami Allagui.

De Kiezkickers hadden in het begin het betere van het spel en implementeerden de standaardtraining van de ochtend direct in de wedstrijd. Een voorzet van Marvin Knoll werd door Philipp Ziereis binnen gekopt, maar de centrale middenvelder stond nipt buitenspel, dus bleef het op 0-0 (4e). Verdedigend was het Kauczinski-team zo compact dat de Belgen voorlopig geen gaten vonden. Aan de andere kant verschalkte Meier de RCS-verdedigingslinie en kwam voor Penneteau – na een assist van Cenk Sahin – maar hij miste de openingstreffer. Penneteau verhinderde met een knappe reactie het perfecte debuut van Meier (15).

Onze jongens speelden met een mix van compact verdedigen vlak voor de middellijn en gecontroleerd druk zetten op de tegenstander. De volgende scoringskans liet wat op zich wachten, maar toen lag de de bal wel in het! Knoll met een vrije trap op de helft van het veld, Florian Carstens klom het hoogst en kopte de bal naar de tweede paal, daar liet Meier zijn neus voor doelpunten zien en hij trapte de 1-0 tegen de netten (26)! Na een half uur volgde er een drankpauze, waarin Kauczinski voor de eerste keer wisselde: Jeremy Dudziak verving Christopher Buchtmann.

Onze Kiezkicker speelde vervolgens met een blauw hesje om FCSP visueel beter te onderscheiden van de Belgen. Eerst hadden Knoll en Co. voor gele hesjes gekozen, maar dat kon niet omwille van de in geel geklede scheidsrechters-team. Toen rolde de bal opnieuw: de RCS verhoogde de druk en drukte de Kiezkicker soms terug op eigen helft, maar keeper Korbinian Müller bleef bijna werkloos. Aan de andere kant had Penneteau sinds de drankpauze niet meer moeten ingrijpen. Vlak voor het halftijdse fluitsignaal wist Müller voor het eerst uit te blinken, hij duwde een schot van Massimo Bruno over de lat (60. + 2). Kort daarna klonk het rust signaal.

Voor de tweede helft van onze Kiezkickers – waar alleen Müller op de veld bleef – veranderde Kauczinski alle veldspelers die opnieuw allemaal in het bruin speelden. Charleroi droeg nu op hun beurt de blauwe hesjes over hun zwart-witte truien. Slechts 30 seconden waren er gespeeld toen Mats Møller Dæhli de 2-0 miste. Jan-Philipp Kalla met een lange bal op Jan-Marc Schneider, die aflegde naar Møller Dæhli, Mats slaagde er echter niet in om op acht meter de bij de rust ingevallen Remy Riou te passeren (61 ‘).

Opnieuw onze Kiezkickers: Møller Dæhli stak rechts door naar Luca Zander, wiens flank Schneider met booglamp verlengde in de richting van de tweede paal. Het scheelde niet veel of de 2-0 was gevallen(68’). Dit was slechts uitstel want drie minuten later was het toch prijs, toen Schneider het leer van 17 meter in de linkerbenedenhoek plaatste, na een eerdere combinatie tussen Møller Dæhli en Ersin Zehir (71.).

De vreugde over het voorsprong met twee doelpunten duurde slechts vijf minuten, want de Belgen verkortten na een hoekschop naar 2- 1. Müller was aanvankelijk in staat geweest om de bal tegen de lat te duwen, maar de rebound ging alsnog tegen de netten (75.). In de tegenstoot schoot Møller Dæhli vanop 16 meter, het leer ging net langs de verkeerde kant van de linkerpaal (76). Tot aan de drankpauze – na 90 minuten – gebeurde niet veel en het bleef 2-1.

Terug naar het onderwerp hesje. De Belgen wilden deze de laatste 30 minuten weer uitdoen, maar na een korte heen en weer bleef het hesje bij Charleroi. Voor het laatste kwart van de XL-test deed Kauczinski nog twee wijzigingen. De jonge keeper Leon Schmidt stond nu voor Müller tussen de palen en kwam Marc Hornschuh voor Kalla. Een heel speciaal moment voor Hornschuh, die eindelijk zijn comeback vierde na wat een eeuwigheid leek.

Debutant Schmidt moest zijn vaardigheden meteen tonen, maar hij wist een schot van de Belgen te onderscheppen (94.). De RSC kreeg vervolgens een vrije trap net voor het strafschopgebied, de bal ging langs de muur en Schmidt kon er niet voldoende bij en het stond 2-2 (100.). De Belgen draaiden de wedstrijd 180 seconden later in hun voordeel, plotseling was het 2-3, omdat een afstandsschot in de linkerbenedenhoek onhaalbaar was voor Schmidt (103.). In de laatste minuten verhoogden de jongens in Brown opnieuw de druk, maar de gelijkmaker zou niet vallen – na 120 minuten bleef het op 2-3.

_____

Opstelling: 1e helft

Müller – Park, Ziereis, Carstens, Buballa – Sahin, Buchtmann (31. Dudziak), Knoll, Sobota – Meier, Allagui

Opstelling: 2e helft

Müller (91. Schmidt) – Zander, Kalla (91. Hornschuh), Koglin (91. Avevor), Coordes (106. Avevor) – Miyaichi, Zehir, Flum, Møller Dæhli – Becker, Schneider

Doelpunten : 1: 0 Meier (26e), 2: 0 Schneider (71.), 2: 1 (75.), 2: 2 (100.), 2: 3 (103.)

Bron: www.fcstpauli.com