Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” Het complexe tactische werk staat op de voorgrond”

Na zes trainingseenheden in Hamburg zetten onze Kiezkickers hun voorbereidingen voor de tweede seizoenshelft – op donderdag 10 januari – in de Spaanse Oliva verder. Voor het vertrek keek hoofdtrainer Markus Kauczinski vooruit naar het achtdaagse trainingskamp en vertelde over de laatste trainingssessie in Hamburg 

… de personeelssituatie:
Svend Brodersen gaat mee. Wanneer hij aan de trainingen kan beginnen moeten we nog afwachten. Jeremy Dudziak heeft weer normaal getraind, Richard Neudecker kon zijn uithoudingsvermogen vergroten. Beide zullen volledig operationeel zijn aan het begin van het trainingskamp. Robin Himmelmann heeft heupproblemen, dus we moeten zien wanneer hij kan deelnemen. Uit voorzorg nemen we de jonge keeper Leon Schmidt mee.

… de inhoud van de training:
Het complexe tactische werk zal op de voorgrond staan. We zullen verschillende dingen proberen, vooral op tactisch gebied en verder werken aan ons spelsysteem. Of het nu met één of twee spitsen is of een 4-1-4-1 zoals we in de tweede helft tegen Magdeburg speelden. Het zal op bepaalde momenten belangrijk zijn om tijdens een wedstrijd snel om te schakelen. We willen flexibel zijn om snel te kunnen reageren tijdens een wedstrijd.

… de focus in de testmatches:
We hebben de afgelopen dagen al gebruikt om tactisch te trainen. Starten, verdedigen, tackelen en afstanden tussen de teamleden zijn onderwerpen.

… mogelijke maatregelen voor teambuilding:
We zijn een goed samenhangend team, dus we hoeven niets extra’s te doen voor de cohesie. We zullen zien wat er gebeurt en vervolgens beslissen. Er zijn twee vrije middagen, één op de derde dag. Valencia speelt tegen Valladolid. We kunnen kaarten voor de wedstrijd krijgen.

… de concurrentie in het algemeen:
De jongens moeten zichzelf altijd bewijzen, alles is relatief open. Elke speler heeft de mogelijkheid zichzelf te laten zien. Jongens zoals Christopher Avevor en Marvin Knoll waren de hoekstenen in de eerste ronde. Men merkte duidelijk als ze niet speelden. Maar ik zal erop letten dat ook zij prestaties leveren.

… de concurrentie tussen de berichten:
We hebben genoeg wedstrijden en de tijden van de vriendschappelijke wedstrijden verhoogd tot twee keer 60 minuten, zodat iedereen de kans heeft om zich te laten zien. Robin Himmelmann die een goed seizoen tot nu toe heeft gespeeld, heeft zich nog verbeterd in laatste wedstrijden en hij is één van de steunpilaren geworden, maar ook hij moet zich steeds opnieuw bewijzen.

… de concurrentie op het verdedigende middenveld:
Dat zie ik goed gaan. Ik ben blij dat we zoveel goede mensen hebben dat je kunt variëren. Tijdens het seizoen hebben we gezien dat we iedereen nodig hadden. We hebben veel varianten en mogelijkheden.

… over psycholoog Frauke Wilhelm:
De eerste tijd met haar is slechts een kennismakingsfase. Ze werkte voor Hannover 96 bij zowel de jeugd- als senioren gebied en werkte samen met Markus Gellhaus. Hij heeft zeer positief over haar bericht. Ik heb er in het verleden ook over het algemeen positieve ervaringen mee gehad. Ik geloof niet dat een speler zich 100% toevertrouwt aan een coach en zich opent, omdat ik over de prestaties beoordeel en beslis bij de opstelling. Om een ander beeld te hebben van het team en het individu verder te kunnen helpen waar wij zelf niet kunnen helpen. Dat is waar we op hopen. Maar ik verwacht geen effecten en successen op de korte termijn, het is een job voor de lange termijn. Elke speler moet het voor zichzelf beslissen, niet alle spelers staan er voor open. Frauke zal onafhankelijk werken en los van mij.

… Alex Meier:
Hij is heel bescheiden, ingetogen en absoluut bereid om te presteren. Hij past heel goed in het team. Het is moeilijk nu al een beeld van zijn prestaties te hebben, maar je ziet zijn kwaliteit in de afwerking. Van de oefenwedstrijden verwacht ik veel om te zien hoe we hem het beste inzetten en met wie hij het beste past. We kennen zijn kwaliteiten, maar Alex speelde lang niet. De eerste indrukken op de training zijn positief. Laten we eens kijken hoe het eruit ziet als het echt tot zaken komt.

… Marc Hornschuh:
Hij traint en traint goed. Gisteren nam hij een pauze vanwege de belasting. Horni is pijnloos en fris in de kop. Na de lange pauze moet je – net als met Ryo – voorzichtig zijn en altijd een dag meer vrij geven.

… Cenk Sahin:
Hij accepteert dingen, probeert alles en kan goed opschieten. Daar ben ik helemaal tevreden mee. Hij heeft fatsoenlijke wedstrijden gespeeld, maar hij heeft potentieel voor meer. We proberen dat samen te bereiken. Cenk heeft gewoon veel concurrentie. De anderen hadden de neus voor in de heenronde. Cenk moet Ryo Miyaichi passeren, hij zal beter moeten zijn dan Waldemar Sobota en dan hebben we Mats Møller Dæhli nog. Het is een open race.

… verdere veranderingen in de ploeg:
We houden onze ogen en oren open, misschien zelfs om te anticiperen op de zomer. We zijn momenteel echt niet op zoek. In principe denk ik dat we goed voorbereid zijn. We hebben een sterke en uitgebalanceerde ploeg, die ons heeft gebracht naar waar we nu zijn.

Bron: www.fcstpauli.com
Foto : Witters