Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Buchtmann is terug “Ik ben enthousiast om opnieuw te spelen”

Voor Christopher Buchtmann kon 2019 niet beter beginnen, hij kon volledig onbeperkt deelnemen aan de start van de trainingen. Na het missen van de laatste vier wedstrijden voor de winterstop – als gevolg van een dij blessure – is de middenvelder weer klaar om op het veld te staan. Volgens Buchtmann is het belangrijkste doel van het team om niet af te geven om zo aan de top te blijven.

“Ik moest iets meer doen dan de anderen, uiteindelijk waren het acht of negen eenheden. Maar dat werkte prima, “zei Christopher Buchtmann, verwijzend naar zijn individuele trainingsschema voor de 14-daagse winterstop. De trainingseenheden waren belangrijk om zo fit mogelijk aan het nieuwe jaar te worden. “Ik ben vrij van pijn, ik was in staat om alles te doen en meteen vol gas te geven,” zei de 26-jarige.

Zowel over vier jaar (peesscheur in de voet), als twee jaar geleden (gescheurde ligament in de knie) ging de middenvelder geblesseerd in de winterstop. Geblesseerd naar een voetbalvrije tijd? Niets nieuws voor Buchti, die de tijd doorbracht met zijn familie in Hamelen en bij het gezin van zijn vriendin, met wie hij op oudejaarsavond in Madrid was. Wat nieuw is, is echter de beginsituatie waarmee Buchtmann en Co. het nieuwe jaar na de winterstop beginnen. Op de derde plaats overwinterden zat er bij onze Kiezkickers al vele jaren niet meer in.

Zo succesvol als het was op het einde van 2018 zo kan het verder gaan in 2019. Maar dat zal niet vanzelf sprekend zijn benadrukte de doel gevaarlijke middenvelder: “Als we ons van boven willen vastbijten, moeten we hetzelfde blijven doen als vóór de winterstop. We kunnen niet op onze lauweren rusten, we kunnen niet achterover leunen. Als we tevreden zijn met de resultaten tot nu toe, is dat al de eerste stap achteruit. We zullen doorgaan met ons wedstrijd voor wedstrijd voor te bereiden op de volgende tegenstander en dan alles geven. Dat hebben we echt goed gedaan in de heenronde, waar we de tegenslagen goed hebben weggewerkt. ‘

Over tegenslagen gesproken. Ook Buchtmann moest tegenslagen ondergaan ​​in de eerste helft van het seizoen, hij raakte geblesseerd en hij miste zes van de 18 wedstrijden en dus elke derde wedstrijd. “Ik wil graag opnieuw spelen”, zei Buchti, die eind november voor het laatst werd ingezet in Regensburg. Een probleem met de hamstring aan de achterkant van de rechterdij zette hem op non actief tot de winterstop. “Kijken is nooit gemakkelijk. Maar omdat de jongens nu succesvol waren, was het niet zo erg, “zei Buchtmann over de winnende serie van zijn teamgenoten voor de winterstop.

Ondanks zijn ‘slechts’ twaalf wedstrijden is Buchti met vier doelpunten – achter Henk Veerman (zes doelpunten) – met Dimitris Diamantakos tweede topscorer van FCSP en bereide hij ook  één doelpunt voor. “Ik heb er een goed oog in om mijn vorige record te verbreken. Ik zal het mijn uiterste best doen “, zei de middenvelder, die zes goals en twee assists maakte in het seizoen 2016/17. “Met een beetje geluk had ik nu al meer doelpunten gemaakt” zegt Buchti ambitieus. “Het zal nog wat komen en er moet nog wat komen”. Daarvoor werkt Buchtmann sinds zondag – 6 januari –  samen met zijn teamgenoten. In de eerste paar trainingen heeft ons nummer 10 al een positieve tussentijdse balans getrokken: “Het was erg leuk nu, iedereen doet het goed. Dat is de manier waarop we het moeten doen. ”

Op donderdag 10 januari zal de voorbereiding op de terugronde worden voortgezet in Zuid-Spanje. “De omstandigheden hier zijn nu zo goed – dankzij de grasverwarming – die je niet per se hoeft te verhuizen. Trainingskampen horen er nu echter bij, ze zijn natuurlijk ook belangrijk voor cohesie. We zijn slechts één week weg, veel langer hoeft het ook niet te zijn” legde Buchtmann uit.

In Zuid-Spanje zal Alex Meier – die bij de trainingsstart werd aangeworven – ook aanwezig zijn om zijn nieuwe teamgenoten beter te leren kennen. “Hij heeft in zijn carrière vaak genoeg bewezen welke kwaliteiten hij heeft. Alex is goed in de bal en heeft een sterke afwerking. Ik weet zeker dat hij ons zal helpen, “zei Buchti, die ook zijn ogen heeft gericht op de start van de competitie. “In Darmstadt wacht ons een moeilijk wedstrijd. Het was voor ons nooit gemakkelijk om daar te spelen. Dan gaat het door tegen Union en in Keulen. Het wordt een moeilijk begin en we zullen ons daar goed op moeten voorbereiden. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters