Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Transfernieuws: De cirkel is rond : Alexander Meier terug bij FCSP !

FC St. Pauli heeft reageert op de langdurige blessure van aanvaller Henk Veerman en trok met oude bekende Alexander Meier een nieuwe spits aan. Sportdirecteur Uwe Stöver kwam met de 35-jarige tot akkoord over een prestatiegerelateerd contract tot 30 juni 2019. 

” We zijn heel blij dat we Alex Meier hebben kunnen aantrekken om het vacuüm – veroorzaakt door de blessure van Henk Veerman – terug op te vullen.” Alex voldeed aan het profiel dat we hadden opgesteld en het is natuurlijk leuk dat hij als ex-St Paulianer terug thuis komt op Millerntor “, zegt Uwe Stöver.  

Hoofdcoach Markus Kauczinski kijkt ook uit naar de nieuwe aanwinst, die voor de eerste keer zal meetrainen met de Brown-Whites op de eerste training van de terugronde op 6 januari. “Het feit dat Alex in de verleiding kwam om opnieuw te spelen voor FC St. Pauli spreekt voor hem, we krijgen een aanvaller met veel ervaring, Alex is een type spits die we niet in de ploeg hebben .”

” Ik denk graag aan mijn eerste tijd bij St. Pauli, ik heb hier de sprong gemaakt naar de professionele voetbal, en ik volg de club sindsdien. Ik heb een zeer positieve ontwikkeling gezien dit seizoen en ik ben ervan overtuigd dat we dat positieve pad kunnen blijven verder zetten. Ik wil de club nu helpen en daarom was ik klaar om een ​​prestatiegerelateerd contract te tekenen, “zei de 35-jarige voormalige topscorer van de Bundesliga en de tweede Bundesliga.

Tussen 2001 en 2003 speelde Alex Meier 27 competitieve wedstrijden (2 Bundesliga-wedstrijden, 23 2e Bundesliga wedstrijden en 2 bekerwedstrijden) voor FC St. Pauli, waarbij hij zeven doelpunten scoorde. Het grootste deel van zijn carrière bracht de aanvaller door bij Eintracht Frankfurt. Hij scoorde daar 137 doelpunten in 379 competitieve wedstrijden voor de Hessen. Sinds 1 juli 2018 zat Alex Meier zonder club.

Bron: www.fcstpauli.com