Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Curieuze weetjes, data en cijfers uit de heenronde

Week na week hebben we dit seizoen onze volgende tegenstander onder de loep genomen. Voor de winterpauze keken we naar een enkele weetjes van onze Kiezkickers en niet alleen naar de typische zoals ‘snelste speler’ en wie heeft de ‘meeste meters’. We hebben vier verrassende weetjes ontdekt.

Duels

Centrale verdedigers staan bekend vanwege hun duelsterkte, in deze categorie is Christopher Avevor één van de beste Kiezkickers in de eerste helft van het seizoen. Hij won 115 van zijn 188 tackles, of een sterke 61,17%. Tot zover alles goed. In de openingsmatch bij 1. FC Magdeburg bereikte ‘Jackson’ zelfs het perfecte percentage van 100%. Dat is geweldig maar wie Avevor zijn duelsterkte kent ook niet heel verrassend.

Verrassend was het aantal duels daarentegen, omdat Jackson gedurende de gehele wedstrijd maar drie duels aanging – een ongewoon lage waarde. Want het gemiddelde van de centrale verdediger ligt tussen 15 en 20 duels. De wedstrijd in Bielefeld heeft aangetoond dat Avevor graag met een tegenstander het duel aangaat, maar liefst 25 duels ging hij met een speler van Arminia aan, 18 duels wist hij in zijn voordeel te beslissen op de Bielefeld Alm.

Gezwindheid

Bij de vraag wie is de snelste valt dikwijls de naam van Kiezkicker Ryo Miyaichi, met 34.87 km/u was Ryo snel onderweg in Duisburg. Echter een nog snellere spurt werd door Dimitrios Diamantakos neergezet, ook tijdens de wedstrijd in Duisburg werd onze aanvaller met 34,98 km/u “geflitst”.

Bij de 3-1 nederlaag in Aue hadden onze Kiezkickers over het algemeen geen goede, maar ook geen snelle dag. Met 32,04 km/u was centrale verdediger Florian Carstens – bij zijn start debuut in de 2e Bundesliga – één van de snelste veldspelers aan de kant van onze FCSP, hij werd echter overtroffen door Robin Himmelmann! Robin zette in het Ertsgebergte met 32.13 km/u – als doelverdediger notabene -de snelste spurt neer.

Doelschoten

In de thuiswedstrijd tegen Dynamo Dresden bleef het in de eerste helft extreem stil door de sfeerboycot van de fans op Millerntor. Van de boycot bleken ook alle spelers op het veld besmet te zijn, zeker als het op schoten op doel aankwam. Drie keer schoot Dresden in de eerste 45 minuten op doel, geen enkele bal kwam echter in de buurt van het doel van Himmelmann. Onze Kiezkickers hadden in deze eerste helft helemaal geen zin om het doel te bestoken, want toen het rustsignaal van scheidsrechter Deniz Aytekin klonk had geen enkele Kiezkicker op doel getrapt.

Na de pauze beëindigde Sami Allagui direct het “niet-op-doel-schieten-pact”, binnen de 120 seconden waren er twee schoten op doel. Aanvankelijk richtte de aanvaller nog iets te hoog. Een tweede poging van Allagui werd geblokkeerd., de rebound belandde echter bij Jeremy Dudziak – die blijkbaar tijdens de pauze wel ‘doelpuntenwater’ gedronken had – en het leer bij de derde poging in het Dynamo-net deponeerde. Zo snel kan het gaan.

Doelpunten & voorzetten

In december was het eindelijk zover in Bochum. Aanvaller Henk Veerman genoot niet alleen van zijn zesde doelpunt van het seizoen, maar ook van de drie punten. Dit is opmerkelijk omdat de vijf eerdere doelpunten van de aanvaller nooit goed waren voor de overwinning. Veerman scoorde bij de nederlagen tegen Union Berlin (4-1), Keulen (3- 5) en Aue (3-1) en bij de twee gelijke spelen tegen Heidenheim (1-1) en Regensburg (1-1). Een driepunter bij een Veerman-doelpunt? Tot december in Bochum ging het altijd mis.

“Eindelijk is deze serie voorbij,” zei Henk tevreden na het laatste fluitsignaal in Bochum. Hoewel de doelpunten van Veerman – tot de wedstrijd in Bochum – nooit voldoende waren geweest voor de overwinning , eindigden wedstrijden met een assist van de aanvaller altijd tot drie punten. Tegen Paderborn (2-1) zette hij belangeloos het winnende doelpunt van Richard Neudecker op, tegen Sandhausen (3-1) bediende hij met de hak Sami Allagui de 2-1, tegen Bielefeld (1-2) bereidde hij het winnende doelpunt van Mats Möller Dæhli vakkundig voor. Bij de uitoverwinning in Bochum scoorde Veerman niet alleen de 1-2, hij bereidde ook nog de 3-1 van Möller Dæhli voor.

Bron: www.fcstpauli.com