Mannen FCSPStöver:”De sportieve situatie ziet er goed uit”

23 december 2018by FCSP Belgium
fcspfans2

Na 31 punten uit de eerste ronde en drie zwaarbevochten punten voor terugronde tegen 1. FC Magdeburg kon sportief directeur Uwe Stöver tevreden terugkijken op de afgelopen zes maanden van FC St. Pauli voor de winterstop. Tegelijkertijd waren er ook verschillende persoonlijke dingen met de Hamburgse journalisten te bespreken.

Aan het begin van de winterstop is er geen nieuws te melden, zei de sportbaas met betrekking tot de vele in de zomer aflopende contracten van het team. Hij maakt zich echter geen zorgen hierover: “Er zijn onderhandelingen bezig aan beide kanten, wat een normaal proces is, waarbij je de nodige rust en geduld moet hebben.”

Na zijn opvallende prestatie – met twee assists en één doelpunt – tegen de FCM was kapitein Bernd Nehrig natuurlijk ook een onderwerp: “Hij heeft gezegd hij ontevreden is, omdat hij te weinig speelt, en dat hij zich voor de winter moet beraadslagen over de huidige stand van zaken. Maar het is niet dat we hebben gezegd dat hij weg moet, als hij wil blijven, zal hij blijven. Als hij wil vertrekken, zullen we erover praten. ” Tot nu toe heeft geen enkele club FC St. Pauli benaderd. Clemens Schoppenhauer houdt zich ook bezig met een mogelijke verandering. Maar zelfs in zijn geval is er niets concreets.

“Ook hij is ontevreden,” zei Stöver over Cenk Sahin, “we zijn in onderhandeling met hem en zijn adviseur, dus moet we afwachten wat de toekomst geeft.” Natuurlijk heeft de club nog steeds de hoop dat hij een belangrijke rol gaat spelen, immers, “we hebben allemaal al veel goede dingen gezien.” Tegelijkertijd moet Sahin ook aandacht besteden aan de raadgevingen van de coach.

In het geval dat een speler de club in de winter verlaat, betekent dit niet automatisch dat er nieuwe spelers komen. “De coach en ik praten regelmatig, de situatie ziet er goed uit en we hebben een team dat goed werkt. Het is een kwetsbaar ding dat we moeten koesteren en verzorgen.” Op dit moment toont de 51-jarige zich tevreden met de samenstelling van de ploeg: “Dit komt overeen met het idee dat we in de zomer bedacht en gewenst hadden.”

Over het algemeen heeft de sportdirecteur een positieve conclusie getrokken met betrekking tot de prestaties tot nu toe: “Ik vind het geweldig dat we staan ​​waar we nu staan, we hebben een goede basis, een goede puntenbalans, maar we hebben ook tegen Magdeburg gezien dat we de dingen elke wedstrijd moeten vastnemen en niets kunnen laten hangen. Het zal belangrijk zijn om deze mentaliteit en samenhang te tonen gedurende 34 speeldagen. ”

Het team staat niet ver achter de leidinggevende teams, maar dit is geen reden voor euforie voor Stöver: “We weten allemaal hoe snel het in de andere richting kan gaan, misschien heb je geblesseerde spelers over een langere periode, verlies je twee keer wedstrijden en ook het zelfvertrouwen. ” De teams die vanboven staan hebben allemaal goede kwaliteiten zowel in de ploeg als in de breedte. In dit opzicht zou het een verrassing zijn als FC St. Pauli een rol van betekenis zou kunnen spelen in de strijd om promotie, concludeert de sportdirecteur.

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 33 minuten

How how how cop or not. My dog is named after him... He is was en is my truly captain ... Cried my ey…

@FCSP_Belgium - 1 dag

RT : Our thanks also go to Brian for all his efforts on behalf of the club. All the best!

@FCSP_Belgium - 1 dag

RT : Thanks for all you've done for FC St. Pauli, Momo! All the best for the future!

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie