Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Kauczinski:”Je moet altijd een plan B hebben”

Na de 4-1 overwinning op 1. FC Magdeburg trok hoofdtrainer Markus Kauczinski een definitieve conclusie voor de winterstop. Onze coach besprak onder meer de status van de geblesseerde spelers en drukte zijn vertrouwen uit in de bestaande ploeg. 

Met een sterke reeks van zeven wedstrijden zonder nederlaag zijn onze Kiezkickers op – zaterdag 22 december – aan de winterstop begonnen. De 4-1 overwinning op 1. FC Magdeburg was ook de derde op rij, die er voor zorgt dat onze Boys in Brown op korte afstand van de directe promotieplaatsen overwinterd. Onze Brown-Whites hadden ene sterkte gast tegen die alles van hen eiste. “De kwaliteit van het kunnen draaien van wedstrijden hebben we ons toegeëigend”, prees hoofdtrainer Markus Kauczinski.

Al in zijn conclusie tijdens de persconferentie benadrukte de 48-jarige dat zijn team de wedstrijd had gewonnen via strijdbare attributen. Hij benadrukte nogmaals deze indruk:. “Maar we weten niet of het zo zal verdergaan en of we deze emoties en passie constant kunnen blijven herhalen,” zei Kauczinski. “Alles is eng in deze competitie, zoals we zagen in de Magdeburg-wedstrijd, dus we hebben er goed aan gedaan om gewoon van het moment te genieten.”

Hoewel de winterstop de succesreeks onderbreekt, is onze coach blij dat de bal een paar weken stil ligt. Per slot van rekening kwamen met de blessures van Henk Veerman en Luca Zander nog twee extra geblesseerde bij de reeds rijk gevulde ziekenboeg. “We zitten op het laatste tandvlees en daarom zijn we blij dat we in de pauze gaan”, legde Kauczinski uit. “Op dit moment nemen we echter aan dat iedereen op het veld zal staan voor de aftrap op 6 januari. Alleen Henk zal moeten wachten op het onderzoek.”

Daarom was de hoofdtrainer ook in het zicht van de terug open transfermarkt gelaten. “Natuurlijk hebben we altijd onze ogen open voor mogelijke kandidaten, je weet nooit wat er gaat gebeuren en je moet altijd een plan B hebben,” zei Kauczinski. “Tot nu toe zijn we altijd een gesloten team-eenheid geweest, elke speler voelde dat hij nodig was, deze eenheid gaan we niet op het spel zetten door een nieuwe speler te halen.”

Bron: www.fcstpauli.com

Foto Witters