Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”Wij hebben de wedstrijd door vechtlust, emotie en passie gewonnen”

Op de persconferentie na de wedstrijd van onze Kiezkickers tegen 1. FC Magdeburg – op zaterdag 22 december – gaven beide coaches Markus Kauczinski en Michael Oenning hun visie over de afgelopen wedstrijd op Millerntor.

Na de 4-1 overwinning op 1. FC Magdeburg was hoofdtrainer Markus Kauczinski er zich van bewust dat de laatste drie punten in 2018 hard bevochten waren. “Magdeburg heeft een zeer; zeer sterke wedstrijd gespeeld en we hebben in de eerste helft geen antwoord gevonden” zei onze coach. “We hadden tegen hun kracht en agressiviteit weinig tegen over te zetten, we wisten voor de wedstrijd dat ze meer balbezit zouden hebben, maar het lukte ons niet om in ons spel te komen.”

Tegelijkertijd benadrukte de 48-jarige in welke omstandigheden zijn team moest vechten tegen de blessure uitvallen en veranderingen. “Het was geen geweldige wedstrijd van ons, maar de jongens lieten zien dat anderen klaar staan als er spelers uitvallen. Wij hebben de wedstrijd door vechtlust, emotie en passie gewonnen. We waren op de beslissende momenten klaarwakker en bewezen onze klasse. We moeten onszelf niet voor de gek houden dat deze overwinning één, twee of drie doelpunten te hoog is, maar op de één of andere manier is dat dan ook weer verdiend. ”

Diensovereenkomstig teleurgesteld was gasttrainer Michael Oenning, die over het algemeen tevreden was over de prestaties van zijn spelers. “Eigenlijk hebben we vooral in de eerste helft goed voetbal gespeeld”, prees Oenning. Na de gelijkmaker hadden we de sleutel in handen om uiteindelijk de leiding te nemen. Op het einde is te zien dat voetbal een resultatensport is en als je verliest met 4-1 dan is dat ergens verdiend. ”

Bron: www.fcstpauli.com