Mannen FCSPWeetjes over volgende tegenstander 1.FC Magdeburg.

19 december 2018by FCSP Belgium
vb-magdeburg

Voor de laatste wedstrijd van het jaar 2018 ontvangen onze Kiezkicker – op zaterdag 22 december 2018 13u00 –  1. FC Magdeburg. Zoals gewoonlijk hebben we weetjes verzameld over onze komende tegenstander.

Heenronde zonder thuisoverwinning

In de heenronde van seizoen 2016/17 stonden onze Kiezkickers met slechts elf punten laatste in de toenmalige rangschikking. In het huidige seizoen behaalde 1. FC Magdeburg na de heenronde ook slechts elf punten. Terwijl de jongens in Brown – twee jaar geleden – in staat waren om één thuisoverwinning  te vieren, wacht FCM momenteel nog steeds op zijn eerste thuisoverwinning in hun debuut seizoen in de 2e Bundesliga. Tot nu toe werden zes gelijke spelen en drie nederlagen geregistreerd in eigen MDCC Arena. Hoewel ze nog geen thuisoverwinning wisten te behalen, staan de pas gepromoveerden op de thuisrangschikking nog steeds voor Duisburg (3 punten) en Sandhauen (ook 6 punten).

Verspeelde punten

In de 17 wedstrijden van de heenronde nam FCM acht keer de voorsprong, maar het kon uiteindelijk slechts één van deze wedstrijden winnen. Vier keer verloor de promovendus alsnog de wedstrijd, driemaal was het genoeg om een gelijkspel te behalen. 18 verspeelde punten betekenen liga wijd een negatieve waarde. Ter vergelijking: onze Kiezkickers gaven na twaalf voorsprongen slechts één wedstrijd volledig uit handen (3-5 tegen Keulen), tegen Regensburg en Dresden (elke 1-1) was het vanwege een late tegentreffer enkel genoeg voor één punt.

Late tegenstreffers

Omdat de bal vaak in de laatste fase van de wedstrijd in de doel van Magdeburg verdween, gaf de promovendus zoveel punten uit handen. FCM leidde in de debuut wedstrijd van hoofdcoach Michael Oenning – die medio november de ontslagen Jens Härtel verving – in Fürth tot kort voor het einde nog met 1-2, maar moest zich uiteindelijk met 3-2 gewonnen geven. In totaal vielen er reeds twaalf doelpunten in het laatste kwartier plus toegevoegde tijd, geen enkel team in de competitie kreeg meer doelpunten tegen op het einde van een wedstrijd.

Doelpuntengarantie Beck

Met 19 doelpunten heeft 1. FC Magdeburg de vierde slechtste aanval van de competitie, alleen de directe concurrenten voor degradatie, Duisburg (15′), Ingolstadt (16′) en Sandhausen (18′), scoorden nog minder. Dat FCM alsnog 19 doelpunten heeft, moet het zich bij doelpuntengarantie Christian Beck bedanken. De aanvaller – die het FCM shirt sinds januari 2013 draagt – komt aan 115 goals in 221 competitieve wedstrijden, hij scoorde tot nu toe 8 van de 19 doelpunten of 42,1 procent van de FCM-doelpunten. In verhouding scoorde alleen Simon Terodde vaker, de spits scoorde 21 van de 45 doelpunten voor Keulen of 46,7 procent.

Bron: www.fcstpauli.com

 

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 15 uur

yeah lucky you, but i don't drink ... 😩😩🤨🙄😉

@FCSP_Belgium - 16 uur

RT : Das hätten wir mit Kauczinski billiger haben können. #fchfcsp

@FCSP_Belgium - 16 uur

It's a Easter miracle !!! scored

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie