Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Niclas Nadj tekent een profcontract vanaf 2019

Kort voor de winterstop is er nog goed nieuws te melden bij FC St. Pauli. De FCSP heeft een van zijn toptalenten langdurig verbonden aan de club. Sportief directeur Uwe Stöver gaf Niclas Nadj (* 24.12.2000) een professioneel contract dat begint op 1 juli 2019 en geldig is tot 30 juni 2021.

De 17-jarige Nadj – die sinds de U10 alle jeugdafdelingen van de FC ST. Pauli doorlopen heeft – is topscorer van de U19 (vier doelpunten / vijf assists) en is onderdeel van het selectie van de Duitse U-19 nationale ploeg.

Stemmen over het contract:

Uwe Stöver, sportief directeur: “Niclas speelt sinds zijn vroegste jeugd bij FC St. Pauli en heeft zich ontwikkeld tot een veelbelovend talent. Dat hij een profcontract krijgt, is ook een signaal voor andere jonge spelers, dat consequent goede prestaties leveren natuurlijk worden waargenomen en daardoor een goede kans ontstaat om profspeler bij FC St. Pauli te worden. ”

Roger Stilz, hoofd van de jeugdopleiding : “Niclas heeft zijn kwaliteiten op het centrale middenveld de afgelopen jaren niet alleen getoond, maar ook ontwikkeld. Hij heeft een professionele instelling bij zijn leven als voetballer en is altijd bereid om de nodige offers te maken. Hij is doel gevaarlijk en heeft een bovengemiddeld vermogen in de voorlaatste en laatste pas. Als je bedenkt dat hij zo laat in het jaar werd geboren, is zijn doorzettingsvermogen nog hoger in te schatten. Niclas is sinds de U10 bij ons en is een Paulianer. We zijn blij vanwege zijn betekenis voor de club en voor zijn volgende stap. ”

Niclas Nadj : “Ik ben erg blij dat ik mijn eerste professionele contract bij FC St. Pauli heb getekend. Ik speel bij deze speciale club sinds ik negen jaar oud ben, en heb alle jeugdteams doorlopen. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat me wordt gegeven, en probeer dat terug te betalen met goede prestaties. ”

Bron: www.fcstpauli.com

Foto: Witters