Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”In balbezit speelden we zeer slim en goed”

Omdat Markus Kauczinski zijn team na de 2:0 tegen Fürth – op zaterdag 15 december 2018 -de zondag een extra dag vrij had gegeven nam nog reeds op zaterdag na de officiële persconferentie tijd voor verdere vragen van de Hamburgse pers.

Eerst blikte onze hoofdtrainer terug naar de wedstrijd tegen de Fürth. “Op het moment hebben we onze voet overal op de juiste plaats staan, ook tegen Bochum hebben we zo twee situaties nipt voor de lijn weggewerkt. Tegen Fürth waren er ook enkele heikele situaties die we hebben overleefd. Op dit moment stralen we ook een zekere zekerheid uit “aldus Kauczinski die blij was met het defensieve werk van zijn elftal.

Onze hoofdcoach was niet alleen tevreden over het defensieve werk van zijn team: “In balbezit hebben we slim en goed gespeeld. We wisten dat het een andere wedstrijd zou worden dan tegen Bochum, dat we meer balbezit gingen hebben en we meer moesten doen bij de spelopbouw. We hebben dat goed gedaan. Maar er waren vier, vijf onnodige balverliezen in elke helft, waar we niet zuiver en precies genoeg waren. Toen besefte je dat we misschien een beetje moe zijn. ‘

Kauczinski keek met grote tevredenheid terug op de prestaties van enkele Kiezkickers. “Dat was weer een goede prestatie van hem, hij was absoluut geconcentreerd in de duels. Afgezien van één, twee situaties was hij aan de bal echt geweldig, “prees onze hoofdcoach de prestatie van Florian Carstens. Florian speelde voor de geel-geschorste Philipp Ziereis en vierde niet alleen zijn debuut, maar ook zijn eerste doelpunt op Millerntor.

Carstens zijn openingsgoal na een hoekschop stemde Kauczinski zeer tevreden: “We hebben dit niet voor de eerste keer geprobeerd, maar in de laatste twee wedstrijden waren de ballen te zwak. Bij de 1-0 was de bal en de loopactie naar de eerste paal zoals we dat besproken hadden. ”

Kauczinski gaf ook lof aan Jan-Philipp Kalla, die sterk had gespeeld tegen Fürth na zijn “koude start” in Bochum. “Hij is altijd in staat om zo’n prestatie te leveren. Hij deed dat heel goed. Ik hoop dat ‘Konstanz von Schnecke’ erbij blijft en hij zijn prestaties bevestigd in de volgende wedstrijd, “zei de 48-jarige.

Er was ook niets om over te klagen bij de uitvoering van Ryo Miyaichi, zoals Kauczinski benadrukte: “Hij speelde een heel goede wedstrijd en hij wordt steeds beter. De wedstrijden en het ritme doen hem goed. We hebben de afgelopen weken en maanden verstandig opgebouwd, en dat loont nu. ”

Over uitbetalen gesproken. De 31 punten na de eerste helft betalen zich uit voor onze Brown and Whites, zoals Kauczinski concludeerde: “Bij 30 punten zouden we op 5 januari zijn begonnen, met meer dan 30 punten op 6 januari. Dat was ook het maximum. ”

Bron: www.fcstpauli.com