Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” Onze kansen soeverein gebruikt”

Op de persconferentie na de wedstrijd van onze Boys in Brown tegen SpVgg Greuther Fürth – op zaterdag 15 december 2018 – gaven beide coaches Markus Kauczinski en Damir Burić hun visie op de 2-0 overwinning op Millerntor.

“Hoewel het resultaat een ander beeld geeft, hebben we vandaag een goede en uitgebalanceerde wedstrijd tegen Fürth gezien.” vatte Markus Kauczinski de speelstijlen van de twee teams samen. De korte week – de laatste wedstrijd was op maandag in Bochum – zorgde er voor dat sommige Kiezkickers niet gedurende de ganse wedstrijd fris zaten. “We konden dat echter goed maken met onze wissels, we hebben altijd op tijd nieuwe krachten kunnen inbrengen. Tegelijkertijd toonden onze gasten veel gevaar die we gelukkig altijd met succes konden wegwerken. Aan de andere kant hebben we soeverein gebruik gemaakt van onze kansen, die dan een dergelijk resultaat opleveren. ”

De beloning mag daarom niet ontbreken: “Met de overwinning hebben de jongens morgen een vrije dag verdiend. Rusten en opfrissen is nodig, zodat we in de volgende wedstrijd tegen Magdeburg weer op volle kracht kunnen starten. ”

Met het oog op de voltooide heenronde, vatte Kauczinski de huidige positie als volgt samen: “We hadden geluk. We hadden pech. En: we hebben ons goed ontwikkeld. We hoeven niet tevreden te zijn, maar proberen zo lang mogelijk van boven mee te spelen. ”

Ook gastcoach Damir Burić zag een gelijk opgaande wedstrijd op Millerntor, dat resulteerde zonder punten voor de Klaver. “Het was een goede match van mijn team. De weg was niet slecht, maar we misten de beslissende afwerking. De jongens konden zichzelf helaas niet belonen. ”

Met respect eerde Burić ook de prestaties van de Kiezkickers: “FC St. Pauli verkeert in een zeer goede vorm en vertegenwoordigt een ervaren team met veel kwaliteit. De wedstrijd van vandaag hebben ze terecht gewonnen. ”

Bron: www.fcstpauli.com