Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Op weg naar het “Maximum” – Onze Kiezkickers willen winnen tegen Fürth

Eindspurt in de 2e Bundesliga! Voor onze Kiezkickers staan er nog twee thuiswedstrijden op Millerntor op programma. Op zaterdag – 15 december 13u00 –  is SpVgg Greuther Fürth onze gast. De Midden-Franken willen hun negatieve reeks doorbreken, terwijl de overwinnaars van Bochum hun weg naar het “maximum” verder willen zetten.

Het was “een verdere stap voorwaarts in de ontwikkeling” keek hoofdcoach Markus Kauczinski tevreden terug op de 3-1 overwinning bij VfL Bochum. Zijn spelers wisten in de  voorgaande wedstrijden tegen Regensburg (1-1) en Dresden (1-1) de beslissende treffer niet te maken en moest door late tegentreffers steeds tevreden zijn met één punt. Maar in Bochum kwamen onze Kiezkickers – waar Mats Møller Dæhli laat de beslissing wel maakte- als overwinnaar van het veld.

“We hebben onze serie gelijke spelen doorbroken. Dat was heel belangrijk” zei Henk Veerman – doelpuntenmaker van de 2-1 en de assist gever van het derde doelpunt – na de eerste overwinning na iets meer dan vier weken. “We willen het hoogste uit de resterende wedstrijden in 2018 halen”, zei de in Bochum – ondanks het missen van de elf meter – sterk spelende Sami Allagui. Zes punten worden nog uitgereikt in 2018, de eerste drie op zaterdag 15 december 2018 tegen SpVgg Greuther Fürth. Met een overwinning op het einde van de heenronde behalen onze Kiezkickers – met 31 punten – de op één na beste heenronde van de laatste elf jaar, alleen in het seizoen 2011/12 (36 punten) liep het nog beter voor onze FCSP.

Komen onze Kiezkickers -al vijf wedstrijden ongeslagen – nog met hoge borst tegen Fürth op het veld, de Midden-Franken niet reizen met het grootste zelfvertrouwen naar Millerntor. Stond Fürth na de 10e speeldag nog met 19 punten op de tweede plaats, sinds eind oktober slaagde SpVgg nog maar één keer in de overwinning te behalen. Slechts vijf punten uit de laatste zes wedstrijden en een doelsaldo van 5:19 bewijzen de recente slechte reeks van Fürth, met een bittere 0-5 thuisnederlaag tegen Aue vorige speeldag als dieptepunt.

Terwijl Fürth alles zal proberen om op Millerntor de ommekeer te bewerkstelligen, willen onze Kiezkicker de drie punten natuurlijk niet afgeven. Vooral omdat ze eindelijk opnieuw een thuisoverwinning willen vieren. Het laatste thuisoverwinning is al meer dan twee maanden terug : de 3-1 tegen Heidenheim. Sinds begin oktober werd verloren tegen Kiel (0-1) daarna volgde gelijke spelen tegen Sandhausen (1-1) en Dresden (1: 1).

Terwijl Marvin Knoll – na dij problemen -groen licht gaf voor de voorlaatste thuiswedstrijd van het jaar, zijn Philipp Ziereis (vijfde gele kaart), Christopher Buchtmann zijn (dij), Richard Neudecker (enkel), Daniel Buballa (enkel) en John Flum (knie) er niet bij.

Bron: www.fcstpauli.com