Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” We laten ons niet voor de gek houden door de laatste resultaten”

Als afsluiting van de heenronde ontvangen onze Kiezkicker op zaterdag – 15 december 2018 13u00 – SpVgg Greuther Fürth . Vóór de thuiswedstrijd tegen de Midden-Franken gaf hoofdtrainer Markus Kauczinski vooral gedetailleerd inzicht in de huidige personeelssituatie.

In aanvulling van de geel-geschorste Philipp Ziereis en de geblesseerde Christopher Buchtmann en Richard Neudecker – ook niet beschikbaar bij de laatste wedstrijd van het jaar tegen Magdeburg – kan Kauczinski geen beroep op Daniel Buballa en Johannes Flum. “Buba trainde, maar hij heeft nog steeds pijn bij bepaalde bewegingen, dus heeft het geen zin om hem in te zetten. We kijken van dag tot dag en zullen volgende week opnieuw proberen, “zei Kauczinski.

Bij de uitval van Flum ging onze trainer wat dieper in. “Flumi heeft problemen met zijn knie. Hij zei oprecht dat hij niet honderd procent fit is en dat hij zo het team niet kan helpen. We hebben dan ook besloten om naar de komende week te bouwen, “zei Kauczinski die bevestigde:” Het heeft geen zin iemand te nemen die niet 100% fit is. ”

Kauczinski had ook goed nieuws op blessure vlak. Marvin Knoll – in Bochum vanwege een dijblessure er niet bij – is weer klaar voor de actie. “Hij heeft de hele week getraind. Er is alleen de vraag of hij vanaf het begin speelt of dat hij invalt. We zullen de afgelopen week samen overlopen en dan kijken hoe hij zich voelt en wat hij vertrouwt. Hij is een kandidaat voor de dubbele zes, “zei onze hoofdcoach die al beslist heeft wie Ziereis vervangt:” Florian Carstens zal spelen. Hij liet in training en tijden wedstrijden zien dat je op hem kunt rekenen. ”

Kijkend naar het aantal geblesseerden stelde Kauczinski – die geen mentale vermoeidheid bij zijn team aan het einde van de heenronde aantreft – tevreden vast: “We hebben een grote selectie, daarom waren we in staat dit op te vangen. Dit is onze kracht die we tot nu toe, maar ook in de toekomst zullen gebruiken. Het is belangrijk om te zien dat iedereen nodig is en het is  goed om te weten dat je op alle jongens kan vertrouwen.” Buiten de personeelssituatie zei de 48-jarige dat zijn team uitkijkt naar de twee thuiswedstrijden tegen Fürth en Magdeburg. De focus mag niet bij de derde laatste Magdeburg liggen, maar moet volledig op de wedstrijd tegen Fürth liggen.

Kijkend naar de huidige slechte reeks van Fürth – in de laatste zes wedstrijden slechts vijf punten haalde en de 2 laatste verliespartijen: 4-0 in Keulen en 0-5 thuis tegen Aue – benadrukte Kauczinski: “We laten ons niet voor de gek houden door de laatste resultaten. Fürth heeft aan het begin van het seizoen laten zien dat ze een goed team hebben. Ze hebben veel snelle aanvallende spelers en met Daniel Keita-Ruel een speler die een neus voor doelpunten heeft. Het zal weer een zware taak voor ons worden. We zullen de taak aannemen en alles geven. De jongens zijn gefocust om thuis te winnen. ”

Bron: www.fcstpauli.com