Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander Fürth

Kort voor het einde van het jaar staan er nog twee thuiswedstrijden op het programma. Op zaterdag – 15 december 13u00 – is Greuther Fürth als eerste te gast op Millerntor. Zoals gewoonlijk hebben we de volgende tegenstander van FCSP van dichterbij bekeken.

Koploper

SpVgg Greuther Fürth staat bijna synoniem voor de 2e Bundesliga. Met 30 seizoenen, 1.040 games en 1.540 punten in de Tweede Bundesliga staken de Centraal Franken vorig jaar Alemannia Aachen -28 seizoenen, 1020 games. 1481 punten-  voorbij en eiste de eerste plaats op in de 127-teams tellende “Eeuwige rangschikking van de 2. Bundesliga” . Onze Kiezkickers volgen Fürth op de hielen -27 seizoenen, 942 wedstrijden en 1399 punten – met een derde plaats .

De twee gezichten – Deel I

Het seizoen begon goed voor de Fürth, vooral de goede defensie van de SpVgg speelde hierbij een grote rol. Drie keer wist het de nul te houden en het stond slechts zeven doelpunten toe in de eerste acht speeldagen. Sinds de laatste clean sheet op Dynamo Dresden (0-1) – op het einde van september – kreeg Fürth 22 doelpunten tegen, dat is meer dan enig ander team in dezelfde periode. In de afgelopen zeven wedstrijden ging de bal minstens twee keer per wedstrijd tegen de eigen netten, meest recent verloor Fürth thuis met 0-5 tegen Erzgebirge Aue. Met de 29 tegendoelpunten heeft SpVgg de tweede slechtste verdediging van de 2 Bundesliga, alleen FC Ingolstadt (32) doet slechter.

De twee gezichten – Deel II

Dat de eerste 45 minuten van de wedstrijd voorbij gaan zonder een doelpunt voor Fürth is geen uitzondering. Tot nu toe scoorde de club slechts twee doelpunten vóór de pauze – alle andere teams wisten meer te scoren in de eerste helft. Compleet anders ziet het eruit in de tweede helft. In de 15 minuten direct na de pauze scoorde Fürth acht doelpunten, in het laatste kwartier plus blessuretijd zelfs elf doelpunten – geen enkel team scoorde aan het einde van de wedstrijd meer dan de SpVgg.

Garantie voor doelpunten

84 doelpunten vielen in de vorige 28 onderlinge duels van onze Kiezkickers tegen de Fürth, of juist drie doelpunten per wedstrijd. In de eerste zes confrontaties tussen juli 1997 en februari 2000 waren er slechts vier doelpunten te bewonderen, drie wedstrijden eindigden zelfs doelpuntloos. Onze keeperstrainer Mathias Hain was de doelman  van SpVgg bij de laatste 0-0 op Millerntor in augustus 1999, hij was trouwens de laatste doelman van SpVgg die op Millerntor geen doelpunt moest incasseren. Sinds 2000 hebben de fans altijd ten minste twee doelpunten gezien, gemiddeld vielen sinds deze wedstrijd vier doelpunten per wedstrijd.

Topschutter

Aan het doelpunten aantal van de Simon Terodde van Keulen – 20 doelpunten (!) na 16 wedstrijden – kan niemand in de tweede Bundesliga tippen. Achter de spits van Keulen is er een enorm gat, Philipp Klement van Paderborn volgt met ‘slechts’ negen doelpunten. Daniel Keita-Ruel van Fürth kan zich met zijn acht goals verheugen op de gedeelde derde plaats. Dat de aanvaller doelpunten kan maken, had hij al bewezen in het vorige seizoen bij Fortuna Keulen, toen scoorde hij 15 goals in de derde Liga.

Bron: www.fcstpauli.com