Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Uitzege en opnieuw 4e plaats: FCSP wint in Bochum ! 1-3

Als afsluiting van de 16e speeldag hebben onze Kiezkicker bij VfL Bochum met 1-3 (1-2) gewonnen. Sami Allagui bracht onze FCSP aan de leiding (15e), maar na Lukas Hinterseer’s gelijkmaker (35 ‘) miste Allagui een penalty, maar gelukkig knalde Henk Veerman de rebound echter tegen de netten (42’). In de tweede helft bleef het een wedstrijd op hoog niveau en Mats Møller Dæhli legde de partij definitief in de plooi 1-3 (86.).

In vergelijking met het 1- 1 gelijkspel tegen Dynamo Dresden deed hoofdcoach Markus Kauczinski noodgedwongen drie wijzigingen. Jan-Philipp Kalla vierde zijn seizoensdebuut, hij verving de geblesseerde Daniel Buballa (enkel) op de linksachter in een viermans-defensie. Bovendien verving de herstelde Johannes Flum de geblesseerde Marvin Knoll (dij) op de dubbele zes naast Jeremy Dudziak. Mats Møller Dæhli (knie) begon eerst vanop op de bank, voor hem begon Henk Veerman. Hij fungeerde als enige spits, achter hem stond Sami Allagui.

Blijf  van boven. Dat was het motto waarmee beide teams aan de wedstrijd begonnen. Met een overwinning wilden onze Kiezkickers – die al acht wedstrijden achter elkaar niet verloren hadden tegen VfL – de derde in de stand 1. FC Union Berlin bijbenen. Onze Kiezkicker starten furieus met het eerste schot op doel na 34 seconden. Veerman zijn schot was echter onnauwkeurig gericht (1). Dan een counter van onze jongens in Brown: Dudziak aan de linkerkant met een lange bal naar Ryo Miyaichi, die handig van kant wisselde met een diagonale bal. Allagui nam het leer aan, en schoot van uit een scherpe hoek direct op doel. Doelman Riemann was echter aanwezig (6e).

De Bochum had meer balbezit en had optisch een overgewicht, de door meer dan 2.000 FCSP-fans ondersteunde Kauczinski-Elf stond maar compact op zijn eigen helft en gaf verdedigend niks weg. Toen probeerde Tim Hoogland het met een vrije trap vanaf 25 meter over de muur, maar zijn poging ging een goede meter naast het doel (14.). Aan de andere kant lag de bal opeens in het net! Luca Zander had de bal vanaf de rechterkant voor doel gebracht en Allagui kopte de bal vanop 7 meter in de lange hoek. 0-1 voor onze FCSP (15e)!

Nu ging het heen en weer, de volgende kans was voor de VfL. Lukas Hinterseer speelde Görkem Saglam vrij voor Robin Himmelmann maar hij schoot in het zijnet (16). Toen opnieuw de FCSP: Op een vrije-trap van Dudziak kopte Christopher Avevor twee meter naast (19′). Opnieuw ging het naar de andere kant, waar Sidney Sam vanop 19 meter tot een schot kwam, het centraal geplaatste schot leverde geen probleem op voor Himmelmann (21′).

Bochum zette aansluitend onze Kiezkicker op hun eigen helft vast, maar die weerstonden alle aanvallen van de gastheren. VfL probeerde het met een stilliggende bal, maar Anthony Losilla kopte de corner over het doel (33′). Kort daarna was Hinterseer helaas preciezer. Een schijnbaar onschuldige bal van Saglam schoof van rechts naar links door het strafschopgebied, waar Hinterseer de bal direct in de volley nam. De bal ging via de paal binnen en het stond 1-1 (35′). Aan de andere kant greep Dudziak de bal voor een vrije trap vanop een goede 27 meter – de bal ging helaas twee meter over het doel (37e). Toen stuurde Allagui Miyaichi met een lange pas alleen richting doel. Ryo werd door Reimann in het strafschopgebied ten val gebracht, strafschop ! Allagui schoot en gokte op de rechterhoek maar doelman Riemann ook, gelukkig voor FCSP knalde Henk Veerman de rebound staalhard tegen de netten, 1-2 (42′).

De gastheren hadden nog een dubbele kans voor de pauze. Alleen Dudziak blokkeerde het schot van Hinterseer, de rebound kopte Tom Weilandt net over (44). Een beetje later eindigde een zeer vermakelijke en veelbewogen eerste helft, waarbij Bochum meer van het spel had maar onze Kiezkickers effectiever waren voor doel.

Onveranderd kwamen beide teams  terug op het plein en onze Kiezkicker hadden opnieuw blitzstart. Veerman en Dudziak gingen meteen in de aanval. Na een een-twee en een mooie pass van Veerman kwam Dudziak vrij voor Riemann, deze voorkwam – na slechts zeven seconden – de 1-3 (46.). Maar Bochum bleef gevaarlijk, Sam schoot van 14 meter, deze werd licht afgeweken de daarop volgende corner bracht niets op(50).

De volgende kans was ook voor onze FCSP. Waldemar Sobota nam een ​​bal en schoot vanop 22 meter. Licht afgeweken verdween de bal net over het doel  (56.). Meer doelfases bleven in het vervolg uit maar het bleef een wedstrijd op hoog niveau. Geen van beide teams gunde zichzelf een rustpauze. VfL verhoogde halverwege de tweede helft de druk, de voetballend betere gastheren konden echter geen kansen afdwingen.

Dan een tegenaanval van FCSP: Allagui speelde Miyaichi aan, die Veerman met een lange bal aanspeelde: Bal aanname en een directe poging, maar de bal ging in de volley duidelijk over (69.). Opnieuw aan de overkant, waar Stefano Celozzi een voorzet vanaf de rechterkant in het midden bracht. Sam kwam met de kop aan de bal, maar hij legde de bal naast het doel (74.). Kort daarna wisselde Kauczinski twee keer: eerst kwam Ersin Zehir voor Johannes Flum (74′), een beetje later kwam Mats Møller Dæhli voor Miyaichi (76′).

Het laatste kwartier begon en VfL scoorde bijna de 2-2! Weilandt had de invaller Silvere Ganvoula bediend, die met zijn hoofd stuitte op de attente Himmelmann (78′). Bochum verhoogde opnieuw op het tempo. Ganvoula probeerde het vanaf 23 meter, maar zijn poging ging een goede twee meter over (80′). Onze Kiezkickers verdedigden goed en counterden scherp. Veerman doorsneed de VfL-verdediging en passeerde Riemann met een nonchalante lob. Helaas verdween de bal aan de verkeerde kant van de paal – dat had de vroegtijdige beslissing kunnen zijn (82′). Aan de andere kans was daar Bochum weer. Na een Weilandt voorzet kwam het leer bij Sam die de gelijkmaker vanop negen meter liet liggen(84′).

Dan viel de vroegtijdige beslissing! De pas ingevallen Bernd Nehrig stuurde Veerman op weg, dit zet de bal mooi naar Moller Dæhli die in de rechterhoek binnen trapte, 1-3 (86.)! Kalla verhinderd nog tweemaal de aansluitingstreffer van VfL van Weilandt (90 + 1) en Hinterseer (90 + 2) . Toen was het voorbij en namen onze Kiezkicker in de laatste uitwedstrijd in 2018 de 3 punten mee naar Hamburg.

VfL Bochum

Riemann – Celozzi, Gyamerah, Hoogland, Danilo – Losilla, Tesche – Weilandt, Saglam (66. Ganvoula), Sam – Hinterseer

Cheftrainer: Robin Dutt

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Ziereis, Avevor, Kalla – Flum (74. Zehir), Dudziak – Miyaichi (75. Møller Dæhli), Allagui (83. Nehrig), Sobota – Veerman

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 0:1 Allagui (15.), 1:1 Hinterseer (35.) 1:2 Veerman (42.), 1:3 Møller Dæhli (86.)

Opmerking: Riemann stopt de penalty van Allagui (42.)

Gele kaarten: Riemann, Weilandt / Zander, Ziereis (5, geschorst tegen Fürth)

Scheidsrechter: Benedikt Kempkes

Toeschouwers: 22.916