Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Reacties na de wedstrijd tegen VfL Bochum

In de gemengde zone waren er alleen maar gelukkige gezichten te zien bij onze Kiezkickers na de 1-3 overwinning in Bochum. Zoals gewoonlijk vingen we reacties na het laatste fluitsignaal.

Sami Allagui: “We stonden in de eerste helft veel te laag. Bochum heeft goed gecombineerd. We hadden geen grip maar toch scoorden we twee doelpunten. Voor de 0-1 was dat een goede voorzet van Luca. Ik raakte de bal precies goed – een mooi doelpunt. Bij de strafschop geef ik een mooie assist voor de 1-2 ( lacht ). Ik geef Henk wat hij wil. Vandaag stond het geluk aan onze kant. Dat hebben we aangenomen. Tijdens de pauze hebben we veranderingen gedaan, daarna hadden we meer grip op het spel. We willen het maximale halen uit de resterende wedstrijden van  2018. Na de laatste twee wedstrijden kunnen we dan onze doelen stellen voor de terugronde. ”

Henk Veerman: “We hebben onze serie gelijke spelen doorbroken. Dat was erg belangrijk. We zijn blij. ”

Jan-Philipp Kalla: “We hebben Bochum eerst te veel ruimte gelaten, in de tweede helft hebben we het dan beter gedaan. We hadden goede kansen om de de wedstrijd op slot te gooien. Het komt erop neer dat we zes, zeven kansen hebben gehad en drie doelpunten hebben gescoord – dat is efficiënt. Dat was niet altijd zoals het hier was. Natuurlijk ben ik blij dat ik vandaag mijn eerste start heb gemaakt en we de wedstrijd wonnen. Op de training speel ik vaak linksback dat was niets nieuws voor mij. Na een paar aanvallen voelde ik me weer heel goed en kon uiteindelijk wat vooruitgang boeken. In de twee wedstrijden voor de winterstop willen we nog meer punten halen voor een goede startpositie, maar nu kijk ik uit naar een ontspannen terugreis. ”

Luca Zander: “We gooiden ons tot het einde toe in de duels. We hebben altijd geprobeerd onze counters uit te spelen. Gelukkig zijn we uiteindelijk in geslaagd met het doelpunt van Mats. Dat heeft ons in de laatste minuten zekerheid gegeven. We zijn blij dat we de wedstrijd hebben gewonnen. ”

Waldemar Sobota: “We speelden slimmer dan Bochum, maar we hadden de wedstrijd eerder in de tweede helft moeten beslissen. Uiteindelijk zijn we blij dat we de drie punten hebben gehaald. ”

Philipp Ziereis : “We hebben ons te vaak naar achter laten dringen. Bochum heeft het goed gedaan. Maar we zetten goede counters op en gebruikten onze kansen ijskoud. In de tweede helft stonden we beter en verdedigden we beter, maar we moesten het belangrijke derde doelpunt maken. Dat zat de laatste weken een beetje in het hoofd. Op het einde hebben we de beslissende 1-3 gemaakt. De overwinning is op het einde wel verdiend, maar wel met een dosis geluk. ”

Mats Moller Dæhli : “Dat was de slechtste manier om te scoren op het einde, maar de bal zat erin. Ik moet tegen Henk ‘Dank u’ zeggen. Hij heeft super naar me afgelegd. ”

Stefano Celozzi (VfL Bochum) : “Natuurlijk zijn we teleurgesteld, natuurlijk wilden we de wedstrijd winnen. We hebben alles gegeven, maar St. Pauli deed het goed. We hadden veel balbezit en wilden de gaten vinden, bij de 1-1 is het gelukt. De 1-3 is uiteindelijk erg bitter voor ons. ”

Anthony Losilla (VfL Bochum): “St. Pauli heeft slim gespeeld, goed gecounterd en de kansen beter afgewerkt. Tegen zo’n topteam moeten we efficiënter zijn. Bij ons is de laatste pas vandaag vaak niet aangekomen. We hebben de laatste tijd veel goed gedaan, maar hebben ons vandaag niet beloond. ”

Bron: www.fcstpauli.com