Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Kauczinski:”Dit is een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling”

Markus Kauczinski was tevreden met het resultaat na de spannende 90 minuten in Bochum. “Het was een zware klus,” vatte de coach van de Brown-White samen.

“De eerste helft heeft me niet goed bevallen, omdat we te snel de bal verloren en ons veel te ver lieten terugdringen. Ik was ook niet tevreden met ons omschakeling, dus was de voorsprong bij de rust een goede uitgangspositie voor ons “, ging de coach verder. In de tweede ronde kon zijn team echter  meer accenten leggen in het offensieve. “We hadden goede kansen via Jeremy, Henk en Sami om het derde doelpunt te maken. We hadden in de beslissende momenten in eigen strafschopgebied er altijd één voet tussen, hebben de bal van de lijn geveegd en we waren meer vastberaden vooraan. Uiteindelijk hebben we de voorsprong niet over de streep gebracht maar zelfs uitgebreid. Dit is een volgende stap voorwaarts in de ontwikkeling. Mijn respect voor de uitvoering van Bochum. Het was een goede harde gevecht.

Zijn collega Robin Dutt was minder tevreden over de prestaties van zijn team. “Het was geen goede match van ons. Vandaag hebben twee verschillende tactische systemen het tegen elkaar op genomen. Dat van St. Pauli was meer succesvol. We stonden van achter niet zo zeker zoals we dat gewend zijn. De omschakeling en de voorzet voor de 0-1 konden we niet voorkomen. Vóór de penalty verliezen we het beslissende duel en laten de pas toe. Er was geen afscherming in de verdediging toen “, zei de coach van de VFL en voegde eraan toe:” We gingen toen meer risico nemen, maar dit heeft geresulteerd dat St. Pauli meer mogelijkheden had voor tegenaanval. In de tweede helft hebben we ook onze slechte efficiëntie voortgezet. Ik kan mijn team niet zoveel complimenten maken. St. Pauli heeft kwaliteit en is er doorgekomen met zijn systeem. De overwinning is niet helemaal onverdiend. ”

Bron: www.fcstpauli.com