Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Maadagavond: Kiezkickers worden gevraagd in Bochum

Voor de laatste keer – in het kalenderjaar 2018 – gaat het voor onze Kiezkickers buitenhuis om de drie punten. Voor de topduel van de 16e speeldag spelen ze – op maandagavond 10 december 20u30 – bij VfL Bochum. Na drie gelijke spelen op rij, willen de Brown-Whites ook op VfL minstens één punt halen en Bochum in de rangschikking achter zich houden.

Vele, vele jaren hebben onze FCSP-fans geprotesteerd tegen maandagavondwedstrijden en hun ongenoegen geuit over onvriendelijke wedstrijduren in het begin van de week met verschillende spandoeken zoals “Wij houden niet van maandagen”. Sinds maandag 3 december 2018 is het zover: vanaf het seizoen 2021/22 worden de maandagwedstrijden afgeschaft. Maar dat is nog twee en een half jaar ver weg, dus zullen er nog verschillende maandag wedstrijden voor onze Kiezkicker op het programma staan – zo ook op maandag 10 december bij VfL Bochum.

Gezien de bruin-witte maandagstatistieken kan de slogan “Wij houden niet van maandagen” geschrapt worden omdat onze Kiezkickers al meer dan twee jaar ongeslagen zijn op de eerste dag van de week. Vier overwinningen en drie gelijkspelen gingen de boeken in sinds de laatste nederlaag op maandag in Würzburg (1-0) in november 2016. Meest recent vierde FCSP in Duisburg – dank zij het late doelpunt van Sami Allagui – een 0-1 overwinning op maandag.

Nu gaat het naar de VfL Bochum, dat onder leiding van hoofdcoach Robin Dutt (sinds midden februari in functie) opnieuw de weg naar succes gevonden heeft. Sindsdien heeft geen enkel team meer punten gescoord in hun eigen stadion en wist VfL de meeste overwinningen (13) in het kalenderjaar 2018 te boeken. Onze Kiezkicker (12), die in het lopende seizoen éénmaal meer won en één punt meer telt dan het sinds zeven keer wedstrijden op rij ongeslagen Bochum, volgt op de hielen. In het achtervolgingsduel gaat het voor de twee teams om het bijhouden van het top 3.

“VfL wil van boven blijven net als wij. We gaan naar Bochum om punten te scoren,” aldus Johannes Flum, die is terug is naar een gele kaart schorsing en ziekte. Ook Mats Møller Dæhli (nog vervangen in de vorige thuiswedstrijd tegen Dresden) is opnieuw beschikbaar. Markus Kauczinski – sinds iets meer dan een jaar hoofdcoach van FCSP -zal het wel zonder Daniel Buballa, Marvin Knoll, Christopher Buchtmann en Richard Neudecker moeten stellen.

Met blessures heeft ook VfL te maken in het komende duel. Zo moeten Kauczinskis collega Dutt het moeten doen zonder zeven spelers: met oa. ex-Kiezkicker Sebastian Maier (herstellende van lies operatie), Chung Yong Lee (vijfde gele kaart) of Robbie Kruse (adductor problemen). Een vraagteken staat ook achter de inzet van keeper Manuel Riemann (adductoren).

Bron: www.fcstpauli.com