Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski:”ik verwacht een evenwichtige wedstrijd”

Tot dusverre heeft VfL Bochum 13 overwinningen geboekt in kalenderjaar 2018. Geen enkele 2e Bundesliga club was succesvoller in deze categorie. Met twaalf driepunters zitten onze Kiezkicker echter VfL dicht op de hielen. Dat is niet de enige reden waarom hoofdtrainer Markus Kauczinski – op maandag 10 december – een evenwichtige wedstrijd verwacht in het Ruhrgebied.

Aan het begin van de persconferentie somde hoofdcoach Markus Kauczinski de lijst met geblesseerden op: Christopher Buchtmann (hamstring), Richard Neudecker (buitenste enkelligament), Marvin Knoll (spierscheur), Daniel Buballa (scheur in de buitenband) en Korbinian Müller (ziek) zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd in Bochum: “het is gewoon de tijd van het jaar voor blessures. Men merkt het aan het weer en aan de duur van het huidige seizoen. Iedereen heeft er last van  – met inbegrip van Bochum,” merkte de coach nuchter op.

Sommige Kiezkickers waren in staat om terug te keren aldus de 48-jarige :”Christopher Avevor had problemen met zijn schaambeen, maar alles is weer in orde. Johannes Flum is terug in volle training na zijn ziekte. Mats Møller Dæhli is halverwege de week terug in training gegaan en heeft gisteren de training volledig meegemaakt. Mats zal er staan, je weet wat je aan hem hebt, maar hij moet fit zijn. Ook Dimitrios Diamantakos heeft zijn groen licht gegeven. ”

Voor de trainer is de bezetting op de linksback bijzonder lastig. Hoe zal ik Buba vervangen? “Ik twijfel nog, alternatieven zijn bijvoorbeeld Yiyoung Park en Jan-Philipp Kalla. Jeremy Dudziak doet het goed op het middenveld, maar als ik Jerry op de linksback positioneer zijn Ersin Zehir en Bernd Nehrig opties op het middenveld. ”

Ondanks de puzzel met de posities kijkt Markus Kauczinski uit naar de uitwedstrijd in het Ruhrgebied .. “Dit is een echte achtervolger duels, het enige wat van tel is, is om van boven te blijven. Bochum is in eigen huis zeer sterk, heeft goede technische spelers zoals Lukas Hinterseer, die ik zeer op waarde schat. VfL wil ons van het veld spelen. Ik verwacht een evenwichtige wedstrijd. Na drie gelijke spelen op een rij, willen we graag terug een wedstrijd winnen. Als alle jongens op het veld alles geven, ben ik er zeker van dat we iets kunnen meenemen. Maar dan moeten we het in beide richtingen beter doen”, concludeert de 48-jarige.

Als je FCSP – in de Castroper Strasse – wil ondersteunen – en je hebt nog geen tickets – kan je op maandag 10 december vanaf 18.30 uur een plaats reserveren in de uitvak. 1.000 zitplaatsen zijn nog steeds beschikbaar.

Bron: www.fcstpauli.com