Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Wedstrijd tegen Dynamo: De voorvallen zijn door de verantwoordelijken behandeld

In de week na de thuiswedstrijd tegen Dynamo Dresden hebben de verantwoordelijke van FC St. Pauli de tijd genomen om de incidenten die plaatsvonden in het thuisvak, uitvak na de wedstrijd in het stadion hebben plaatsgevonden te bekijken.

De man die een hartaanval heeft gekregen in het thuisvak in de Noordtribune – zaterdag 1 december 2018 – tijdens de tweede helft en moest worden gereanimeerd is nog steeds in het ziekenhuis. De familie waarmee FC St. Pauli nog eens contact heeft, bedankt al diegenen die ervoor hebben gezorgd dat levensreddende maatregelen zo snel zijn genomen. We houden onze vingers gekruist voor een snel en volledig herstel.

Al voor de wedstrijd kwam het tot massaal vandalisme – met inbegrip van brandstichting in de toiletten – in het gastenvak. Voor de volgende thuiswedstrijd tegen Greuther Fürth – zaterdag 15 december 13u00 werd gegarandeerd dat alles weer hersteld zal zijn. Met betrekking tot de schade veroorzaakt door de fans van Dresden gaan de verantwoordelijken ervan uit met Dynamo Dresden tot een akkoord te komen voor de schadeafhandeling. Het DFB-controlecomité heeft beide verenigingen voor deze oplossing om commentaar gevraagd. 

Daarnaast werden beide clubs door het controlecomité gevraagd om een standpunt in te nemen vanwege de “Hitler-groet” in het gastenblok. Naast de Duitse voetbalbond zijn ook politie en openbare aanklager een onderzoek begonnen.

De FC St. Pauli heeft ook duidelijk gemaakt dat vrouw verachtende en seksistische spandoeken niet toelaatbaar zijn. Ook met betrekking tot het tonen van de dergelijke banner in het gastenblok aan het einde van het wedstrijd, heeft de DFB-controlecommissie een verklaring van beide clubs geëist. 

Onder de gebeurtenissen – waarbij na de wedstrijd St. Pauli fans gewond zijn geraakt in de hoofdtribune – is er een zelfkritisch geschil ontstaan ​​tussen alle betrokken partijen. Hier kwamen gesprekken tot stand tussen de benadeelde partij, vertegenwoordigers van de vereniging, de fanclub en de fanscène. Nu is het tijd om te wachten op de voortgang en resultaten van verder onderzoek, waarbij de veiligheid van stadionbezoekers van het grootste belang is voor FC St. Pauli.

Bron: www.fcstpauli.com