Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Weetjes over volgende tegenstander: VfL Bochum

FCSP trekt nog éénmaal op reis in 2018. Voor de laatste uitwedstrijd van 2018 trekken onze Kiezkickers – op maandagavond 10 december 2018 20.30 uur- naar VfL Bochum. Zoals gewoonlijk hebben we de komende tegenstander van onze Boys in Brown eens van naderbij bekeken.

Succes Coach

Op de 23e speeldag van het vorige seizoen nam hoofdcoach Robin Dutt – medio februari – de Ruhrpott-club over, die op dat moment 14e stond en vocht tegen degradatie. Dutt kon zijn debuut niet echt vieren want het ging tegen Heidenheim met 0-1 onderuit. Twaalf wedstrijden later zag het er heel anders uit: De VfL sloot het seizoen 2017/18 – mede dankzij een reeks van negen ongeslagen wedstrijden op rij – op een zesde plaats in de rangschikking af. VfL heeft het momentum van het vorig seizoen ook naar het nieuwe seizoen meegenomen. Dankzij 6 overwinningen, 6 gelijke spelen en slechts 3 nederlagen, bezet Bochum momenteel de vijfde plaats in de rangschikking en heeft de promotieplaatsen binnen handbereik. Overigens, onder trainer Robin Dutt werd Johannes Flum in 2008 professional: “Dutt was een van mijn mentors en we hadden samen een geweldige tijd bij SC Freiburg”.

Promotiekoers

De 24 punten na 15 speeldagen is één van de beste resultaat voor Bochum in de afgelopen 13 jaar: in het seizoen 2005/06 had het zelfs 29 punten en VfL promoveerde uiteindelijk als kampioen van de tweede Bundesliga naar de 1e Bundesliga. Hoe dan ook, de 24 punten zijn een goed voorteken voor de VfL: bij 24 of meer punten na 15 wedstrijden – wat al vijf keer het geval was – promoveerde Bochum steeds op het einde.

Thuissterkte

Vfl begon met een 0-2 thuisnederlaag – tegen Bundesliga-degradant Köln – aan het seizoen. In het verdere seizoen presenteerde Bochum in eigen huis steeds zeer succesvol. Vijf van de zeven thuiswedstrijden wisten de Dutt-Elf voor zichzelf te beslissen. Alleen tegen Dynamo Dresden (0-1) verloor VfL thuis nog éénmaal de drie punten, ook Jahn Regensburg (3-3) wist met een punt aan de haal te gaan. In de thuistafel staat Bochum – momenteel vier keer op rij ongeslagen – met 16 punten achter Union Berlin (18 punten) op de tweede plaats.

Defensieve sterkte

Eén van de redenen waarom VfL het dit seizoen zo goed doet is hun defensieve sterkte. Met amper 16 tegendoelpunten heeft Bochum de op twee na beste verdediging van de competitie. Amper vijf doelpunten vielen er voor de pauze, elf in de tweede helft. Al zeven keer wist VfL de nul houden, alleen onze stadsrivaal (8) doet nog beter in deze statistiek.

Afstandschoten

VfL heeft tot nu toe 24 doelpunten gescoord, zeven doelpunten (waaronder een directe vrije trap) vielen door schoten buiten het strafschopgebied. Dus bij Bochum hebben ze zeer goede afstandsschutters in hun rangen. Alleen de spelers van de SC Paderborn (9, inclusief 4 directe vrije trappen) deden beter vanop afstand.

Rekordseizoen

In het seizoen 2016/17 verhuisde Tom Weilandt van Fürth naar VfL Bochum: na een verhuur aan Holstein Kiel in het vorige seizoen is hij sinds deze zomer terug in Bochum – en meteen met een gelukkige balans. Wanneer Weilandt scoort weten de fans van Bochum dat ze zeker zijn van minstens één punt. De statistieken spreken voor zichzelf: in de 20 wedstrijden waarin de aanvallende allrounder een doelpunt scoorde heeft zijn team aansluitend nooit verloren (15 overwinningen, 5 gelijkspel). Naast Unions Grischa Prömel is hij de speler waarop de meeste fouten werden begaan. Zijn zeven goals dit seizoen betekenen al een eigen persoonlijk record. In de 2e Bundesliga scoorde hij nooit meer dan vijf doelpunten in een gans seizoen.

Bron: www.fcstpauli.com