Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

FC St Pauli sluit voor de zevende opeenvolgende jaar het boekingsjaar met winst af

FC St. Pauli sloot het afgelopen boekingsjaar opnieuw af met een zwarte cijfers. Voor de zevende opeenvolgende keer hebben de Brown-Whites een positief resultaat behaald in de eindafrekening.

Met een totale omzet van € 49,41 miljoen (vorig jaar: € 47,45 miljoen), leverde de jaarrekening een bedrijfswinst voor de belastingen op van € 1,41 miljoen (vorig jaar: € 1,91 miljoen). Dit resultaat leidt tot een uiteindelijk nettoresultaat van € 0,41 miljoen (vorig jaar: € 0,89 miljoen).

De toename van het totale inkomen is voornamelijk toe te schrijven aan de aanzienlijke toename van de opbrengsten uit de TV-gelden van de professionele wedstrijden voor een bedrag van € 12,05 miljoen (vorig jaar: € 7,68 miljoen). Vanwege de eveneens toegenomen investeringen in de infrastructuur van de vereniging (bijv. IT-apparatuur, kunstgrasveld en het junior performance center Jugendtalenthaus) en de kosten van de overname van de merchandising resulteerde het dit jaar in een daling van het bedrijfswinst.

“We konden onze koers van financiële gezond blijven in het afgelopen boekjaar handhaven. De extra inkomsten die werden gegenereerd hebben we zinvol geïnvesteerd in de duurzame verbetering van onze concurrentiepositie. We waren ook in staat om op de balansdatum alle geldende claims van onze FC St. Pauli-lening volledig te bedienen. De vereniging is economisch gezond opgebouwd. Toch stelt de huidige ontwikkeling van het profvoetbal ons voor grote uitdagingen “, aldus de voor de financiën verantwoordelijke vice president Carsten Höltkemeyer.

Bron: www.fcstpauli.com