Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

“Algemene vergadering van FC St Pauli kiest nieuwe raad van commissarissen”

Tijdens de algemene vergadering – op dinsdagavond 4 december – in de beurshallen (Hal B6) stond ook de verkiezing van de Raad van Commissarissen op de agenda. Na het vrijwillige vertrek van Marcus Schulz werden de resterende zes voormalige leden van de Raad van Commissarissen herkozen door de leden. Als zevende lid hoort nu Philippe Niebuhr de controlerende instantie.

Naast de vorige voorzitter Sandra Schwedler (580 stemmen) en haar voormalige afgevaardigden Roger Hasenbein (506 stemmen), Karsten Meincke (208 stemmen), Gerrit Onken (509 stemmen), Sönke Goldbeck (342 stemmen) en Dr. Ing. Kai Scharff (213 stemmen) werd ook dr. Philippe Niebuhr (278 stemmen) verkozen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen.

Van de vooreerst twaalf geregistreerde kandidaten hadden er vier hun aanvraag reeds vóór de vergadering ingetrokken. In totaal waren er acht kandidaten voor de zeven functies in de raad van commissarissen. Van de huidige bezetting van de huidige Raad van Commissarissen had alleen Marcus Schulz zich niet opnieuw verkiesbaar gemaakt. “Als ik een kleine bijdrage heb kunnen brengen, dan zijn de laatste 16 jaar zeer de moeite waard geweest,” zei hij bij zijn afscheid. Nieuw voor de verkiezingen waren dr. Philippe Niebuhr en Helmut Grahli.

Op deze dinsdagavond kregen de kandidaten die voor vier jaar waren verkozen opnieuw de gelegenheid om zich kort aan de aanwezige leden te presenteren en hun beweegredenen toe te lichten. Dit is hoe de eerste verkozen Dr. Philippe Niebuhr zei: “FC St Pauli is mijn passie en ik complementeer de Raad van Commissarissen perfect met mijn kennis en ervaring.” Forza St. Pauli! ”