Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Spelers willen zich tegen Dresden overtreffen, de fans zullen volgen

In de derde laatste thuiswedstrijd van het jaar ontvangen onze Kiezkickers – op zaterdag  1 december 13u00 – Dynamo Dresden. Onze Boys in Brown willen de bestaande thuisserie tegen SGD verder uitbreiden, want de Saksen hebben nog nooit de 3 punten kunnen meenemen op Millerntor. Een stadion die zaterdag ongewoon stil zal zijn vanwege een stemmingsboycot van de fans in de eerste helft.

Vorige seizoen eindigde het thuisduel tegen Dresden op 2-2. Sinds lang – vier nederlagen op rij – wisten de Saksen opnieuw een punt vanuit Millerntor mee te nemen. Desalniettemin was de ongeslagen thuisserie van FCSP tegen Dynamo uitgegroeid tot zeven ongeslagen wedstrijden op rij en zal op zaterdag hopelijk worden uitgebreid tot acht wedstrijden.

Robin Himmelmann en Co. willen graag de drie punten thuis houden voor hun fans. Naast de 0-1 tegen Kiel en de 1-1 gelijkspel tegen Heidenheim – ook omwille van twee interland pauzes- is de laatste laatste thuisoverwinning tegen Sandhausen – 3-1 op 7 oktober 2018 – al bijna twee maanden geleden. Dus het is tijd voor een driepunter op Millerntor. Dat kan lukken, in het licht van de afgelopen 1: 1 in Regensburg, maar alleen met een prestatieverhoging benadrukte Markus Kauczinski. Zijn team had bij SSV niet zijn beste dag en moet zich schrap zetten om tegen Dresden wel succesvol te zijn.

De fans zullen ​​zaterdag een steun zijn, maar alleen in de tweede helft. “De tijd is rijp”, hadden de fanscenes van geheel Duitsland aangekondigd in een gezamenlijke verklaring. “Laten we het voetbal terug krijgen – van de eerste tot de laatste competitie!” aldus de verklaring waarin de supporters scènes protesteren tegen de verminking van de speeldagen en vooral tegen de maandagwedstrijden. En dus zal er in de eerste 45 minuten van dit weekend een stemmingboycot plaatsvinden in de meeste stadions van Duitsland, alleen in de tweede helft zal er hard worden gesupporterd.

“Als de fans op deze manier een statement willen doen, is dat hun goed recht”, zei aanvaller Henk Veerman in VIVA-interview met het oog op de boycot van de eerste helft . De aanvaller, die zowel tegen Heidenheim als Regensburg kon scoren, voegde hieraan toe: “Ik kijk uit naar een luide tweede helft.” Natuurlijk kijken alle Kiezkickers uit naar de volledige ondersteuning na de rust. Deze moeten op hun beurt alles geven op het veld, niet alleen na de pauze, maar vanaf de eerste minuut. Vooral in het eerste kwartier tegen de Saksen moeten onze jongens in Brown meteen klaarwakker zijn.

Terwijl de tiende in de rangschikking eindelijk drie punten willen halen tegen onze Kiezkickers, willen onze FCSP zijn positie in de topgroep opnieuw met succes consolideren. Beide teams benaderen hun wedstrijd echter met nodige personeelsproblemen. Zo kan hoofdcoach Kauczinski naast Christopher Buchtmann en Richard Neudecker (beiden geblesseerd) ook geen beroep doen op Johannes Flum (Griep) en mogelijk ook niet op Marvin Knoll (spierproblemen), over zijn inzet wordt beslist vlak voor de wedstrijd. Dynamo-trainer Maik Walpurgis heeft met aanvoerder Marco Hartmann en Linus Wahlqvist twee vaste waardes niet tot zijn beschikking.

Bron: www.fcstpauli.com