Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski:”Het ergert ons dat we weer de overwinning hebben weggegeven”

Na de wedstrijd waren FCSP coach Markus Kauczinski en Dresden Coach Maik Walpurgis het erover eens : De sfeer boycot van de fans in de eerste helft voelde “raar” aan. Met het uiteindelijke resultaat kon Walpurgis goed leven, Kauczinski moest op zijn beurt opnieuw maar tevreden zijn met een punt. Aan het begin van de persconferentie had woordvoerder Christoph Pieper in de naam van alle aanwezigen een spoedig hersteld gewenst aan de FCSP-fan die in de tweede helft in de Noordstribune verzorgd moest worden.

“De eerste helft voelde raar”, zei Markus Kauczinski na de wedstrijd, voordat hij zich aan de 90 minuten zou wijden. Al voor de wedstrijd hadden onze Kiezkickers rekening moeten houden met de nodige geblesseerden, tijdens de eerste helft kwamen daar ook nog eens Marvin Knoll en Mats Moller Dæhli bij. De vele veranderingen lieten sporen na bij zijn elftal. “Men heeft gemerkt dat er veel spelers uitgevallen zijn, het kostte ons tijd om in het spel te geraken. De hele eerste helft is ons op de een of andere manier voorbij gegaan”, zei Kauczinski, die tevreden terug keek naar het sterke defensieve werk. maar niet meer gezien had dan één, twee aanvallen aan de rechterkant.

“We waren meteen aanwezig in de tweede helft en we hadden onmiddellijk goede kansen en uiteindelijk scoort Jerry het doelpunt,” zei Kauczinski tevreden voordat hij naar de rest van de wedstrijd kritischer werd: “We hebben dan te weinig gedaan om uit de druk te geraken. Er deden zich goede aanzetten en aanvallen voor die we niet hebben uitgespeeld. We hebben goed verdedigd, maar de controle van de wedstrijd kregen we niet terug te krijgen,” aldus de 48-jarige, die aan de zijlijn moet toekijken hoe zijn elftal – net zoals in Regensburg vorige week – vlak voor de einde de gelijkmaker binnen kreeg.

“Het is ons nu een tweede keer overkomen en het ergert ons dat we een laat de winst weggeven, het resultaat is waarschijnlijk correct voor de inspanningen van beide teams, maar we moeten nog steeds zo’n wedstrijd uitspelen. We hadden de gelegenheid om counters beter uit te spelen en we moeten het tweede doelpunt maken, zodat uiteindelijk een tegendoelpunt niet beslissend is “concludeerde Kauczinski.

Voor de sfeerboycot in de eerste helft drukte de Dresden hoofdcoach Maik Walpurgis zich gelijkaardig uit met zijn collega Kauczinski: “Het heeft een beetje raar aangevoeld. We wisten dat we de eerste helft zouden spelen zonder sfeer, maar beide teams waren op zekere hoogte geïrriteerd . ” Op de prestaties van de SGD  keek de coach met gemengde gevoelens terug: “We hebben veel voor de wedstrijd gedaan, het had ook goed uitgezien. In het uiteindelijke spel was het te weinig, dat heeft niet goed gewerkt en dat is uiteindelijk beslissend als we de tegenstander pijn willen doen, “maakte de 45-jarige duidelijk bij het gebrek aan doorzettingvermogen in het offensieve compartiment.

Na de pauze werd zijn team vervolgens “koud genomen”, hierdoor had zijn team “geen grip op de wedstrijd” gehad. “St. Pauli heeft getoond hoe effectiviteit eruit ziet. Door de achterstand had de wedstrijd een andere dynamiek. St. Pauli was goed georganiseerd, maar we hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Het is moeilijk om in dit stadion en voor dit publiek terug te komen “voegde Walpurgis eraan toe.

Echter, de hoofdcoach van Dresden was tevreden over het moraal, zijn team gaf niet op en kwam vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd aan de gelijkmaker. “De standaard situatie hebben we gisteren intensief getraind. Ik ben blij dat Jannik het belangrijke doelpunt maakt” zei Walpurgis, die tot slot toegevoegd: “Uiteindelijk hebben dat punt te danken aan Markus Schubert natuurlijk. Eerst pareerde hij het schot van Dudziak, dan houdt hij de rebound van Veerman. ”

Bron: www.fcstpauli.com