Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Door blessures krijgt FCSP niet wat het verdiend, 1-1 tegen Dresden

Met een 1-1 tegen Dynamo Dresden begonnen onze Kiezkickers aan hun december reeks. Na een doelpuntloze eerste helft – waarin beide supportersclans wegens boycot zwegen – was het Jeremy Dudziak die onze FCSP kort na de pauze aan de leiding bracht (47.). Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal kon Dresden nog tegen scoren via Jannik Müller (85.). In blessuretijd voorkwam Dresden doelman Markus Schubert verschillende keren de winnende treffer van FC ST Pauli.

Als gevolg van de vele blessures van Johannes Flum (ziek), Christopher Buchtmann (gescheurde spier in zijn dijbeen) en Richard Neudecker (buitenste gewrichtsband in zijn enkel) moest onze hoofdtrainer Markus Kauczinski sleutelen aan zijn startelf. Dus stuurde hij Waldemar Sobota en Luca Zander op het veld. Het duo stond begin september tegen Keulen als laatste in de startelf. Marvin Knoll had spierproblemen maar stond net als Ryo Miyaichi – die voor Henk Veerman (Bank) begon – in de start elf.

Tactisch veranderde Kauczinski zijn 4-4-2 bij de 1-1 in Regensburg, voor een 4-2-3-1 met Sami Allagui – die door de afwezigheid van kapitein Nehrig (niet bij de selectie) en Flum kapitein was – alleen in de spits. Toen begon de wedstrijd op Millerntor. Hoewel beide teams vanaf het begin elkaar de bal niet gunden hielden de fans zich zoals aangekondigd in de eerste helft aan stilzwijgen en zo bleef het ongewoon stil in het opnieuw uitverkochte Millerntor.

Geen enkel team kon het andere verdedigende team in de beginfase in de problemen brengen, aan beide kanten ontbrak het in het aanvallend spel over de noodzakelijke precisie en effectiviteit. De rust in het stadion werd even onderbroken door Robin Himmelmann, die de bal iets te ver richting doellijn duwde, maar het leer bijtijds kon bereiken (5.). Dit was de enige opmerkelijke scène in de openingsfase, waar de gasten iets meer van het spel hadden maar hun licht overgewicht bleef zonder gevolgen.

Toen lag de bal in de netten. Sobota ging alleen door, passeerde Dynamo-keeper Markus Schubert en duwde het leer over de lijn. Maar scheidsrechter Deniz Aytekin keurde het doelpunt af, Sobota stond een goede meter buitenspel toen hij vertrok (20e). Nadat Baris Atik na een hoekschop op de rand van de rechthoek op doel trapte (23), moest Kauczinski een eerste keer wisselen. Knoll verliet de grasmat voortijdig vanwege spierproblemen aan de achterkant van de rechter bil, Ersin Zehir was zijn vervanger (24).

Onze Kiezkickers bleven niet gespaard van verdere blessures, want voor de pauze volgde nog een tweede gedwongen wissel. Mats Mœller Dæhli moest na een trap op de linkerknie het veld verlaten, voor hem stuurde Kauczinski met Veerman een tweede aanvaller op het gazon (36). Hij bediende kort voor de pauze Sobota met een bal in de strafschopgebied, maar de uitkomende Schubert kon net eerder aan de bal (43.). Toen de klok 45 minuten aangaf, beëindigden de fans hun boycot. Tijdens de blessuretijd gaven ze alles, op het grasveld gebeurde er echter niets meer, dus gingen beide club doelpuntloos in de kleedkamers.

In de tweede helft kon de wedstrijd alleen maar beter worden en dat werd ze ook. Er waren nog geen 60 seconden gespeeld, als FCSP zijn eerste kans had. Een te kort verdedigde bal belande bij Allagui, wiens strakke schot net over de SGD-doel vloog (46.). Nog eens 45 seconden later werd het echt luid op Millerntor! Miyaichi had vanaf de rechterkant de bal voor doel gebracht, Sobota kopte naar Veerman en deze speelde met een lobbal Allagui vrij. Zijn geblokkeerde schot belandde bij Dudziak, die vanop elf meter staalhard in de rechterhoek binnen schoot – 1-0 (47.)!

De gasten gingen offensiever spelen, maar bleven steeds steken in de compacte verdediging van FCSP. Meer dan een vrije trap vanop 30 meter van Brian Hamalainen viel er niet te noteren (57.). Aan de overkant zette Dudziak een solo op en liet enkele tegenstanders staan, maar hij stuitte helaas vanuit een scherpe hoek op Schubert (68). Langzaam brak de laatste fase aan en daarvoor bracht Kauczinski Cenk Sahin in voor de daarvoor aan een blessure behandelde Miyaichi. (74.).

Dan moest Himmelmann ingrijpen. Moussa Koné brak door in het strafschopgebied en schoot vanaf twaalf meter – geen problemen echter voor onze keeper (75.). Hij kenden ook geen problemen met Ebert’s afstandsschot (84′). Kort daarna was Himmelmann echter wel machteloos. Jannik Müller knikte bij een hoekschop vanop zes meter naar de verre hoek – 1-1 (85e).

Onze Kiezkickers gooiden opnieuw alles in de laatste minuten en hadden het winnende doelpunt drie keer aan de voet, maar de Keeper Schubert van Dresden vond steeds een antwoord. Eerst probeerde Veerman het vanop 14 meter bij de SGD-keeper (90e). Toen reageerde hij zeer sterk op het schot vanop zeven meter van Dudziak (90 + 3), voordat Schubert ook een de poging van Veerman (90 + 3) wist te pareren. Dus het bleef op 1: 1.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Ziereis, Avevor, Buballa – Knoll (24. Zehir), Dudziak – Miyaichi (74. Sahin), Mœller Dæhli (36. Veerman), Sobota – Allagui

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Dynamo Dresden

Schubert – Müller, Dumic, Hamalainen – Berko (80. Duljevic), Benatelli (71. Ebert), Nikolaou, Heise – Aosman, Atik (80. Kreuzer) – Koné

Cheftrainer: Maik Walpurgis

Tore: 1:0 Dudziak (47.), 1:1 Müller (85.)

Gele kaarten: Zehir, Miyaichi, Dudziak / Dumic

Scheidsrechter: Deniz Aytekin

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com