Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Dynamo Dresden

In december begint de spurt naar de winterstop in de 2e Bundesliga . Voor onze Kiezkickers staat er drie keer Millerntor en keer Bochum op het programma, goed voor mogelijke 12 punten . Op zaterdag 1 december 2018 is Dynamo Dresden als eerste te gast op Millerntor. Zoals gewoonlijk hebben we onze volgende tegenstander eens goed bekeken.

Historisch

Voor de spelers van Dynamo Dresden kon de uitwedstrijd tegen 1. FC Köln – drie weken geleden – niet slechter verlopen. Op het einde stond een bittere 8-1 nederlaag in de boeken. Dit was meteen de hoogste nederlaag uit de geschiedenis van de SGD. Tot dusver waren twee 5-0 nederlagen in uitwedstrijden – in Bayern München (1e Bundesliga – 1993/94) en Rapid Vienna (kwartfinale tweede deel in de bekerwinnaarsbeker – 1983/84) – de grootste nederlagen. Troost je, beste Dynamo, ook in de bruin-witte geschiedenisboeken vond er een 1-8 nederlaag plaats, in mei 2011 tegen Bayern München.

Pijnlijk

Met een 2-0 thuisoverwinning tegen FC Ingolstadt hebben de Saksen vorige week de weg naar succes terug gevonden. De belangrijke thuisoverwinning bleef echter niet zonder gevolgen. Captain Marco Hartmann – de duel sterke speler van Dresden – liep een gebroken rib op in de wedstrijd tegen de Schanzer en is de rest van het jaar buiten actie. Hetzelfde geldt voor verdediger Linas Wahlqvist – die een stressfractuur in het staartbeen heeft opgelopen-  en ook moet pauzeren tot de winterstop.

Haastig

Met 19 gescoorde doelpunten staat Dynamo Dresden in het middenveld van de 2e Bundesliga, onze Kiezkickers hebben 20 keer gescoord. FCSP moet heel alert zijn tegen de Saksen, vooral in het begin van de wedstrijd, Dynamo slaat graag toe in de eerste 30 minuten. Reeds acht doelen werden al genoteerd, alleen Regensburg (10) scoorde meer in het eerste halfuur.

Jong

Met Markus Schubert staat de jongste doelman van de 2 Bundesliga tussen de palen, hij vierde in juni zijn 20e verjaardag. In het huidige seizoen heeft de keeper als enige Dynamo-speler nog geen enkele minuut gemist. Met vijf “clean sheets” staat Schubert – die zijn tweede Bundesliga debuut maakte in januari in de 1-3 thuisnederlaag tegen onze Kiezkicker – vierde in lijst van clean sheets.

Ontnuchterende

Elke club heeft ze: angst voor tegenstanders en favoriete tegenstanders. Dat is één ding bij Dynamo Dresden en onze FCSP. In het algehele evenwicht van de Saksen tegen onze Kiezkickers slaat de slinger – met 5 overwinningen, 3 gelijkspelen en 6 nederlagen in de totale balans – slechts nipt in het voordeel van FCSP. Als we de balans op Millerntor echter bekijk is het verschil heel duidelijk. Dresden was zeven keer te gast bij de Millerntor,en heeft er nog nooit kunnen winnen. In de 2e Bundesliga staan vier nederlagen en een gelijkspel (een 2-2 in het vorige seizoen) in de  boeken, eerder had Dynamo in twee optredens in de Regionalliga Nord telkens een punt mee naar huis genomen.

Bron: www.fcstpauli.com