Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Op het einde hangt het af van kleinigheden

Op zaterdag – 1 december 2018 13u00 uur – ontvangen onze Kiezkickers SG Dynamo Dresden in het uitverkochte Millerntor Stadion. Op de persconferentie – op donderdag 29 november – vóór het tweede divisieduel tegen de Saksische club beantwoordde hoofdtrainer Markus Kauczinski op de vragen  van de Hamburgse journalisten.

Aan het begin van deze week kreeg FCSP twee keer slecht nieuws. Niet alleen Richard Neudecker (buitenste gewrichtsband in zijn enkel), maar ook Christopher Buchtmann (gescheurde spier in zijn dijbeen) viel omwille van een blessure uit tot aan de winterstop. Twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen Dresden meldde Markus Kauczinski dat ook Johannes Flum niet beschikbaar zal zijn – ondanks de terugkeer van een gele schorsing – vanwege griep. “Dit is natuurlijk een zeer jammer, want de samenwerking tussen Marvin en Johannes werkte goed en net die samenhang misten we in Regensburg,” zei onze hoofdcoach, die eraan toevoegde: “Maar ik ben blij met de grote selectie. We hebben meerdere mogelijkheden om geblesseerden te vervangen. ”

Voor Flum komen met Ersin Zehir, Bernd Nehrig en Jeremy Dudziak een trio in aanmerking als vervanger. Voor het verlies op de aanvallende positie kan Kauczinski zich zeker de comeback van een 16-voudige Poolse international voorstellen. Waldemar Sobota maakt een zeer goede indruk, maar ook Cenk Sahin is altijd bezig om de aansluiting tot stand te brengen en op het einde hangt het af van kleinigheden”, zei de voetbalinstructeur.

De uiteindelijke startelf zal rekening moet houden met een sterke gast uit Dresden. Tijdens de korte trainingsweek lag de focus op de tiende in de rangschikking. “We hadden weinig tijd om ons voor te bereiden op de tegenstander”, zei Kauczinski. “Dresden heeft een zeer sterk team en veel goede spelers, maar in tegenstelling tot Regensburg moeten we ons startgedrag en onze compactheid verbeteren en worden we gevraagd om ons beste spel te spelen.”

De jongens in Brown zullen het voor de rust moeten doen zonder de steun van de 12e man, die houden een sfeerboycot tegen de verspreiding van speeldagen in het profvoetbal. “Ik begrijp de fans en sta ​​aan hun kant. Het team zal het in ieder geval treffen en dus moeten we elkaar emotioneel ondersteunen. Ik kijk uit naar de tweede helft, wanneer het weer volledig los gaat en opnieuw 27.000 fans juichen.” benadrukte de 48-jarige. 

Bron: www.fcstpauli.com