Mannen FCSPKauczinski: “Vele dingen vielen samen”

26 november 2018by FCSP Belgium
kauczinski_2018-2019-11

Hoofdtrainer Markus Kauczinski wilde de hoge perssing van SSV Jahn Regensburg lam leggen met een twee spitsen systeem. Waarom dat niet helemaal bevredigend was vanuit zijn standpunt verklaarde de 48-jarige aan de Hamburgse pers de dag na de 1-1 gelijkspel in de Oberpfalz.

Voor de eerste keer in het lopende seizoen had hoofdtrainer Markus Kauczinski – in de uitwedstrijd in Regensburg – voor een start opstelling gekozen met twee spitsen, “Ik had het gevoel dat het paste bij de komende wedstrijd. Om ons spel te verruimen, hebben we tijd en ruimte nodig. maar Jahn is een tegenstander die consistent drukt en aanschuift. We wilden met een 4-4-2  Regensburg zijn druklijnen sneller overspelen. Het idee was goed, maar het heeft niet volledig geklopt. Het overspelen was bij verschillende fases goed maar het aanschuiven niet, dikwijls omdat we altijd defensief onder druk stonden”, bekeek onze coach het spel vanuit een tactisch oogpunt. Toch was de prestatie van zijn team op een bepaalde manier een stap voorwaarts : “We zijn blij dat we verschillende systemen kunnen spelen, om ons aan te passen aan een tegenstander. We hebben verschillende varianten nodig. Eén enkel systeem hebben is geen wondermiddel. ‘

Omwille van bepaalde omstandigheden kan men als coach soms niet naar wens in te grijpen in een wedstrijd merkte Kauczinski op. Op zondagmiddag vielen een aantal dingen bij elkaar in Regensburg: Richard Neudecker sloeg zijn enkel vroeg om, Daniel Buballa was onwel, Christopher Buchtmann worstelde met zijn dij en Philipp Ziereis moest tijdens de rust overgeven Ook Marvin Knoll had last van licht ongemak in de cabine: “We zullen nooit vinden wat er loos was. We sluiten eten niet uit, maar er heerst hier momenteel een 24-uur virus. Dus het kan iets van korte termijn zijn. Verschillende dingen kwamen samen. Dat er iemand overgeeft, is op zich niets bijzonders. Dit gebeurt bijvoorbeeld door spanning en nervositeit. Ik ben blij dat Zier heeft doorgebeten” verklaarde Markus.

Het gevolg was een drukte aan de zijlijn: “Ik had altijd jongens klaar staan om in te vallen en toen opeens een ander aangaf dat hij zou willen gewisseld worden. Zier heeft na de rust herhaaldelijk tekens gegeven, of het nog ging of niet. Ik had bijvoorbeeld, in de tussentijd al Florian Carstens naar de bank gehaald. Ik moest altijd wachten en wilde de laatste verandering niet te vroeg maken. Natuurlijk, als iemand overgeeft op het veld, is het ook niet zo goed. Ik had graag meer schwung willen brengen langs de flanken en van voor konden ze ook een wissel gebruiken ” sprak Kauczinski openlijk over zijn gedachten spelen in de tweede helft, om op het einde de conclusie te trekken:” Er zijn van die dagen waar niet alles in perfect in elkaar past. Maar dergelijke wedstrijden hebben we eerder verloren, dus we zijn tevreden met het punt.”

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 15 uur

yeah lucky you, but i don't drink ... 😩😩🤨🙄😉

@FCSP_Belgium - 16 uur

RT : Das hätten wir mit Kauczinski billiger haben können. #fchfcsp

@FCSP_Belgium - 16 uur

It's a Easter miracle !!! scored

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie