Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Terugkeer naar Regensburg onder compleet andere omstandigheden

De laatste interland break in kalenderjaar 2018 is geschiedenis, sinds vrijdagavond rolt de bal terug in de tweede Bundesliga. Onze Kiezkickers  spelen op zondag 25 november 13u30 bij SSV Jahn Regensburg opnieuw voor de drie punten. Ook bij de in vorm kerende SSV willen onze jongens een punten scoren. Onze Kiezkickers trekken in vergelijking met de uitwedstrijd vorig seizoen bij SSV onder een compleet ander omstandigheden naar Regensburg.

Weet je nog de 21e april? Zo niet – ook al is het nog niet zo lang geleden – helpen we je even. Vier wedstrijden voor het einde van het vorig seizoen trokken onze in degradatienood verkerende Kiezkickers naar SSV Jahn Regensburg. SSV kon met de toenmalige vierde plaats terechte hoop koesteren dat ze een serieuze sprong konden maken van de 3e klasse naar de 1e Bundesliga. Na de het laatste fluitsignaal was de sportieve situatie van beide clubs onveranderd: Na 90 min had FCSP met 3-1 verloren en had twee maal rood geïncasseerd voor Sami Allagui en Cenk Sahin. Terwijl SSV dus verder kon dromen van promotie, was de situatie voor onze FCSP er niet beter op geworden.

De rest is geschiedenis: Met de winst in de twee daaropvolgende thuiswedstrijden tegen Fürth (3-0) en Bielefeld (1-0) bleven onze Kiezkickers in de 2e Bundesliga, ook Regensburg promoveerde niet, omdat het in de laatste drie wedstrijden slechts één punt kon halen. En zo ontmoeten beide teams elkaar op zondag opnieuw in de 2e Bundesliga. Zo verschillend als zeven maanden geleden is de sportieve situatie van beide teams er niet meer, integendeel.

De sportieve situatie dit seizoen is voor beide teams is zeer vergelijkbaar en dat is voor FCSP natuurlijk goed nieuws. Twaalf plaatsen hoger en zonder degradatie zorgen reizen onze Kiezkickers -zonder de geel geschorste Johannes Flum, maar met de weer fitte Christopher Buchtmann – terug naar SSV, die door acht wedstrijden zonder nederlaag geklommen zijn naar de kopgroep en liggen op de loer op de zevende plaats.

De droge periode kort na de start van het seizoen hebben zowel FCSP als Regensburg achter zich gelaten en in de Continental Arena ontmoeten twee teams elkaar die het de afgelopen weken goed hebben gedaan en veel punten hebben gesprokkeld. Terwijl Regensburg – ongeslagen – uit de afgelopen acht wedstrijden 16 punten haalden, verloren onze Kiezkickers in dezelfde periode één wedstrijd, maar kon één punt meer rapen.

Met de huidige vorm van beide teams kan men dus spreken van een duel op gelijke voet, waarin kleine dingen over overwinning en nederlaag zullen beslissen. Aanvaller Allagui verwacht -een hete wedstrijd met veel duels – tegen een sterke tegenstander. Onze Kiezkickers kennen de vorm van de Regensburg, maar in tegenstelling tot het laatste bezoek in april kunnen ze zelf met veel zelfvertrouwen en een brede borst de wedstrijd ingaan. “We zijn goed bezig, we zijn goed voorbereid op de match en we hopen te winnen,” legde Mats Mœller Dæhli uit.

Bron: www.fcstpauli.com