Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over de volgende tegenstander SSV Jahn Regensburg

Na de interland pauze gaat het voor onze Kiezkickers – op zondag 25 november 2018 13u30 – in en tegen SSV Jahn Regensburg opnieuw voor de drie punten. Zoals gewoonlijk hebben we onze komende tegenstander eens van naderbij bekeken.

Sterke serie

De laatste resultaten tonen aan dat het geen eenvoudige taak is om de SSV Jahn Regensburg te verslaan. Reeds acht wedstrijden is het team van coach Achim Beierlorzer ongeslagen. Na drie overwinningen op rij, volgden vier gelijke spelen, vooraleer Jahn bij Magdeburg met 2-3 kon winnen. Sinds het voorlaatste weekend van september verloor – buiten het ongeslagen 1. FC Union Berlin en SSV – nog een derde team geen enkele wedstrijd. Onze Kiezkickers  (17) verzamelden sinds de zesde speeldag (17) meer punten dan SSV (16).

Trefzekere spitsen-duo

Met 24 doelpunten heeft Regensburg de derde beste aanval in de competitie, de helft van de doelpunten van Jahn gaat voor de rekening van de spitsenduo Marco Grüttner en Sargis Adamyan. De extreem loopsterke Grüttner – die na 13 wedstrijden 151,53 kilometer heeft gelopen en alleen de spits van Fürth Sebastian Ernst (155,71 km) moet laten voorlaten – scoorde al zeven doelpunten. De SSV-kapitein scoorde vijf doelpunten in de afgelopen zeven competitiewedstrijden. Vijf keer juichte Turbo Adamyan – die na Heidenheims Nikola Dovedan (389 spurts) – 385 spurts op de teller heeft staan. Qua topsnelheid (34.57 km/h) moet hij slechts twaalf spelers – waaronder Dimitrios Diamantakos (34.98 km/h) en Ryo Miyaichi (34,87 km/h) – voorlaten. Bij de 0-5 overwinning in Volkspark behaalde SSV zijn hoogste overwinning zijn geschiedenis van de tweede Bundesliga.

Geel-verslaafde Geipl

In Regensburg is Kiezkicker Johannes Flum geschorst, in de thuiswedstrijd tegen Heidenheim kreeg hij zijn vijfde gele kaart. Regensburg’s Andreas Geipl heeft zijn vijfde gele al een tijd achter de rug, op de 8e speeldag was het zover. Sinds hij in Fürth was geschorst, verzamelde hij ook nog eens twee extra gele kaarten. Met zeven waarschuwingen staat hij in de gele kaartentafel samen met Klaus Gjasula van Paderborn op de eerste kaart.

Ongelukkige Saller

In de eerste 13 speeldagen vielen er in totaal 358 goals, waaronder negen eigen doelpunten. Dit is één van onze Kiezkicker nog niet overkomen, maar wel Regensburg Benedikt Sallerwel. Op de Bielefeld Alm kopte hij een lange bal van Arminias Manuel Prietl aan Jahn doelman Philipp Pentke (3-2) voorbij. Regensburg had net ervoor een dubbele achterstand ongedaan gemaakt en zou later nog 3-3 maken maar op het einde had Bielefeld de langere adem en won alsnog met 5-3.

Sterkte tegendoelpunten bilans

De SSV moest de eerste 13 speeldagen 20 tegendoelpunten toestaan, slechts vijf teams deden beter. Voor de rust moest Regensburg – met elf doelpunten – de meeste doelpunten incasseren.Iin het laatste kwartier plus de extra speeltijd is Jahn echter moeilijk te kraken, in deze periode belandde slechts twee ballen in het net van de SSV. Dit lijkt fel op onze Kiezkickers. Voor de pauze kreeg FCSP negen doelpunten tegen, in het laatste kwartier plus extra time slechts drie doelpunten.

Sterk moraal

Niet alleen onze FCSP is in staat om een achterstand op te halen, ook Regensburg. Net als onze Kiezkicker verzamelde SSV al tien punten na een achterstand. Regensburg  kwam negen keer op achterstand en kon hierbij twee wedstrijden nog volledig draaien, vier keer  behaalde het nog een punt. Onze Kiezkickers wisten drie wedstrijden te winnen – na acht achterstanden – tegen Heidenheim behaalde het als laatste na 0-1 achterstand nog een punt.

Bron: www.fcstpauli.com