Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP Merchandising : eerlijk voor mens en milieu

In opdracht van de Algemene Vergadering van 2016 had FC St. Pauli zichzelf tot doel gesteld om sociale en duurzame productierichtlijnen vast te leggen en deze in acht te houden bij de vervaardiging van haar merchandising producten. Nu begint bij FC St. Pauli het proces van systematische verandering op het gebied van merchandising en slaat hiermee nieuwe wegen in.

De eerste verandering begint op gebied van de textiel, maar zal niet beperkt worden tot dit gebied, maar uitgebreid zal worden tot alle andere producten die kunnen worden gekocht in de online shop en in de fanshop in het Millerntor en op de Reeperbahn. Op het gebied van katoentextiel vertrouwt de FC St. Pauli op de “GOTS” -certificering. Deze certificering is ’s werelds toonaangevende standaard voor de verwerking van textiel van organisch geteelde natuurlijke vezels.

Natuurlijk kan dit grote streven niet van de ene op de andere dag worden gedaan, maar een eerste stap is al gezet. Vanaf nu zijn de populaire T-shirts met de schedel Fairtraide en GOTS gecertificeerd. De volgende aan de beurt zijn onze hoodies. Andere producten zullen na verloop van tijd volgen.

“In 2016 – tijdens de Algemene Vergadering – kwam de bal aan het rollen en we zijn blij dat – vooral door het grote engagement van AG Nachhaltigkeit (Duurzaamheid) die samengesteld is uit externe deskundigen, interne werknemers en vrijwilligers – een teken konden geven en dat we twee jaren later in staat zijn ons meest populaire product aan te bieden volgens de hoogste sociale en ecologische normen die op een eerlijke manier zijn geproduceerd, maar vooral was van belang dat alle fans van FC St. Pauli deze producten kunnen blijven kopen, “zei merchandising manager Bernd von Geldern.

In de loop van het proces bezocht de 52-jarige, onder andere, de productielocaties in India en kreeg een eerste indruk van de site. “Natuurlijk zullen we in de toekomst blijven controleren of de normen worden gehandhaafd en de certificering voor de respectieve bedrijven kan worden ingediend”, vervolgt von Geldern.

U kunt hier alle verdere informatie over GOTS vinden: KLIK!

U kunt hier alle verdere informatie over Fairtrade vinden: KLIK!