Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Oefenwedstrijd: FCSP verslaat TSV Niendorfer met 3-2

Op woensdagavond 14 november  (14.11.) won FCSP zijn vriendschappelijke wedstrijd tegen TSV Niendorfer TSV met 2-3. De goals voor FC St. Pauli werden gescoord door Brian Koglin (11′), Cenk Sahin (21′) en Henk Veerman (43′).

De Oberligist begon dapper aan de wedstrijd en had in de eerste minuten meteen drie hoekschoppen. Niet via een corner, maar wel vroeg in de wedstrijd kon Niendorfer zichzelf belonen en ging via Dominik Boettcher aan de leiding (11). Onze Kiezkickers sloegen binnen de minuut al terug: Brian Koglin kopte een corner getrapt door Bernd Nehrig in de winkelhaak (12′). De jongens van Markus Kauczinski zaten toen beter in de wedstrijd. In de 21e minuut stuurde Ryo Miyaichi de vertrokken Cenk Sahin alleen op reis, die kende weinig problemen om de 1-2 voorsprong met een stift op het bord te zetten.

Niendorfer liet zich niet uit het lood slaan door de daarop volgende reeks goede aanvallen van FCSP en kwam in de persoon van Oliver Doege weer gevaarlijk voor het doel van Korbinian Müller: Na een voorzet van de rechterflank gleed Doege de gelijkmaker tegen de netten (34). Daarna verschoof het spel opnieuw op de helft van de gastheren. Kort voor de pauze zette Henk Veerman zich mooi door in het NTSV-strafschopgebied en maakte de 2-3 (43′). Met deze voorsprong ging beide clubs de kleedkamers in.

Na de pauze kwamen de Kauczinski-Elf met schwung uit de kleedkamers en had via Florian Carstens een grote kans (49.). Naarmate de tweede helft vorderde, veranderde onze coach zijn elftal op verschillende plaatsen en viel de wedstrijd stil. Ryo Miyaichi had nog twee goede kansen, maar buiten dat lieten beide verdedigingen weinig toe. Aan het einde bleef het 2-3.

Hoofdcoach Markus Kauczinski na de wedstrijd: “Het was een goede training voor de jongens voor veel toeschouwers, natuurlijk kun je bepaalde dingen beter doen en we hadden er een beetje meer van verwacht, toch was het een ordelijke prestatie.”

FC St. Pauli

Müller – Kalla (61. Avevor), Koglin, Carstens, Park (61. Dudziak) – Nehrig (70. Neudecker), Zehir, Sahin, Sobota (61. Allagui) – Veerman (77. Becker), Miyaichi

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Boettcher (11.), 1:1 Koglin (12.), 1:2 Sahin (21.), 2:2 Doege (34.), 2:3 Veerman (43.)