Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Terechte puntendeling, 1-1 tegen Heidenheim

Op de 13e speeldag van de 2e Bundesliga moesten onze Kiezkickers genoegen nemen – voor een met 29.546 toeschouwers uitverkocht Millerntor – met een 1-1 gelijkspel tegen 1. FC Heidenheim. FCH-aanvoerder Marc Schnatterer bracht de bezoekers op voorsprong (52 ‘), invaller Henk Veerman bracht de bordjes weer op gelijke hoogte.(62’).

Na een sterke teamprestatie in de 1-2 uitoverwinning bij Arminia Bielefeld wilde FCSP de punten in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Heidenheim- thuis houden. Hiervoor wisselde het coachingteam rond hoofdtrainer Markus Kauczinski de ploeg op twee posities. Met de terugkeer van Christopher Buchtmann en Philipp Ziereis namen Ryo Miyaichi en Florian Carstens plaats op de bank. Op het veld begonnen beide clubs meteen vanaf het begin aan een snelle 2e Bundesliga wedstrijd.

Onze Kiezkickers begonnen met enorme druk ontwikkeling en hadden duidelijke veldvoordeel. Tegelijkertijd moest FCSP waakzaam blijven voor de omschakeling van Heidenheim, dat bij balbezit snel uitzwermde. Over het algemeen bleven onze Brown-Whites echter het veel actievere team, ging op zoek naar de aanval en had het spel van de uitploeg onder controle. Alleen de eindpass was niet precies genoeg. De gevaarlijkste mogelijkheid tot dat moment kwam vanaf de tweede rij via een schot van Richard Neudecker, FCH keeper Kevin Müller gepareerde de bal met alle moeite van de wereld (28).

De elf van hoofdcoach Frank Schmidt waren vlak voor de rust gevaarlijk. Na een moeilijk te controleren inzet van Marc Schnatterer wonnen Christopher Avevor en Daniel Buballa nipt de gevaarlijke situatie tegen Nikola Dovedan en Robert Andrich (35). Op het einde hadden Norman Theuerkauf (35e) en Cackler (44) twee goede schietkansen, gelukkig ontbrak het bij hun aan  precisie.

Na de pauze kwam de wedstrijd traag op gang, vooraleer FCH hun tred van vlak voor de rust terug voortzette. Hoewel Ziereis nog kon redden tegen Denis Thomalla, kwam de bal met het nodige geluk bij Schnatterer, vanop twaalf meter gaf hij met een strak schot Himmelmann geen kans, 0-1 (52.). Dat onze Kiezkickers goed met een achterstand kunnen omgaan, hebben ze onder meer in de afgelopen week bewezen. Zes dagen later was het team van Kauczinski opnieuw in een comeback bui.

Henk Veerman kwam de aanval versterken en hij legde direct zijn accenten. Eerst kopte Henk een voorzet van Mats Møller Dæhli nog net langs het doel. Kort daarna mochten de 29.546 toeschouwers dan toch juichen op het uitverkochte Millerntor. Op de linkervleugel brak Marvin Knoll door en speelde met een scherp voorzet in de loop van Henk Veerman, die de bal in het lege net gleed (62.). Het Millerntor Stadion kookte en de fans schreeuwden FCSP vooruit.

Gelijktijdig was ook Heidenheim niet tevreden met de gelijke stand, zo ontwikkelde zich een wedstrijd die heen en weer ging. Invaller Arne Feick gooide de bal vanop links voor en Himmelmann kon in uiterste nood de bal die afgeweken was op Ziereis uit het doel houden (72 ‘). FCSP speelde met inzet, en gooide op het einde Dimitrios Diamantakos in de strijd als tweede spits. Kort voor het einde knikte Ersin Zehir nog een corner net over het doel (90.). Dit was meteen de laatste kans in een goede 2e Bundesliga wedstrijd.

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa – Flum (76. Zehir), Knoll – Møller Dæhli, Buchtmann (52. Veerman), Neudecker – Allagui (85. Diamantakos)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

1. FC Heidenheim

Müller – Busch, Mainka, Beermann, Theuerkauf – Andrich (56. Feick), Dorsch (67. Glatzel), Griesbeck, Schnatterer (82. Multhaup) – Thomalla, Dovedan

Cheftrainer: Frank Schmidt

Doelpunten: 0:1 Schnatterer (52.), 1:1 Veerman (62.)

Gele kaarten: Flum (5. Gelbe Karte), Allagui, Veerman, Ziereis / –

SR: Christian Dietz

Toeschouwers:  29.546 (uitverkocht)