Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Topwedstrijd op Millerntor: Sterke Kiezkickers verwachten sterke Heidenheimers

Wanneer op zaterdag – 10 november 2018 13u00 – op Millerntor de wedstrijd begint, treffen met onze FC St. Pauli en 1. FC Heidenheim twee ploegen in vorm elkaar. Onze Kiezkickers willen hun goede serie verder zetten en willen tegen de sterke Heidenheimer opnieuw punten oogsten.

Reden om te jubelen hadden – het afgelopen weekend – zowel onze Kiezkickers als Heidenheim. Terwijl onze FCSP zijn wedstrijd won met 1-2 op Arminia Bielefeld – na achterstand – versloeg FCH in eigen huis Erzgebirge Aue met 1-0. Beide teams onderstrepen hun huidige vorm en zo ontmoeten op zaterdag, de twee teams die de meeste punten in de laatste zeven speeldagen hebben verzameld. Onze Kiezkickers (5 gewonnen, 1 gelijk, 1 verlies) haalden 16 punten, FCH (4-2-1) verzamelde 14 punten.

De wedstrijd in het Millerntor kan dan ook omschreven worden als een top wedstrijd, een wedstrijd waar onze FCSP – die hun laatste drie thuiswedstrijden tegen Heidenheim allemaal hebben gewonnen – met veel vertrouwen ingaan. “Ik probeer hun wakker te maken is het van boven mooi is, en dat het er plezierig is” verklaarde hoofdcoach Markus Kauczinski – die terug kan rekenen op een fitte Philipp Ziereis en Christopher Buchtmann en veel keuze heeft in zijn selectie – na het succes tegen in Bielefeld. De 1-2 overwinning betekende de korte verblijf aan de top van de rangschikking.

Het “daarboven is het mooi” kan misschien wat langer duren. Maar onze Kiezkickers zullen opnieuw alles moeten geven, want ze treffen met de FCH een “zeer vervelende tegenstander” op Millerntor, zoals genezen Philipp Ziereis uitlegde. De laatste successerie van Heidenheim – die altijd minstens één goal scoorde in de afgelopen negen competitieve wedstrijden – is Marvin Knoll ook niet ontgaan. “Ze spelen echt goed voetbal en spelen niet alleen lange ballen. Heidenheim won niet voor niets zoveel punten, “zei de verdedigende all-rounder. Het was Knoll, die met zijn penaltydoelpunt zorgde voor de 1-1 in Bielefeld en zo de start gaf voor de zevende overwinning in 12 speeldagen.

De achtste driepunter van het seizoen is het doel van onze Boys in Brown en dan kunnen ze met 25 punten tevreden de derde internationale onderbreking van het seizoen ingaan. “We spelen thuis en willen natuurlijk winnen. Met onze supporters achter ons, zullen we alles geven dat we de drie punten thuis houden, “benadrukte Knoll voor het duel met de FCH. Daar is niets bij toe te voegen.

bron: www.fcstpauli.com