Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”De sleutel is dat we ervoor leven”

Twee dagen voor de thuiswedstrijd van onze FC St. Pauli tegen 1. FC Heidenheim antwoordde hoofdtrainer Markus Kauczinski – op donderdag 8 november 2018 – op de vragen van de Hamburgse journalisten. Hij vertelde over de komende gasten, de persoonlijke situatie van onze Kiezkickers en welke rol de tweede plaats in de rangschikking voor hem speelt.

Na de moeilijke opdracht in Bielefeld wacht met 1.FC Heidenheim de volgende hindernis voor het team van Markus Kauczinski. “Heidenheim is momenteel het team in vorm. Ze hebben zich naar boven geknokt en ze willen ons voorbijsteken met nieuwe drie punten, “waarschuwde de trainer. Het is geen toeval dat het team van coach Frank Schmidt al 19 punten heeft. “We verwachten een voetballende goede tegenstander, die met Marc Cackler een speler in zijn gelederen heeft die een wedstrijd kan beslissen,” toonde de 48-jarige hulde respect aan de komende tegenstander.

Of Johannes Flum tegen de Heidenheim aanwezig is, is nog twijfelachtig. “Flumi had de afgelopen dagen lichte griepperikelen en heeft alleen vandaag alle onderdelen van de teamtraining voltooid”, zei de hoofdtrainer. Het is nog te bezien hoe de zaken tot zaterdag zullen evalueren, vervolgde Kauczinski. De situatie is anders met Christopher Buchtmann. “Hij heeft vandaag meegetraind en hij is een optie voor de wedstrijd tegen Heidenheim.” Ook vanaf de start erbij was Philip Ziereis die na de griep sinds donderdag volledig meegetraind heeft. Nog steeds ontbreken Yiyoung Park en Waldemar Sobota, die na een lange revalidatie nog steeds in trainingsopbouw zijn.

Het feit dat bijna alle Kiezkickers gezond zijn, is aan de ene kant natuurlijk een zeer wenselijke situatie, maar aan de andere kant niet gemakkelijk voor de verantwoordelijke trainers. “Het is niet leuk, omdat de jongens alles geven om bij de eerste ploeg of de selectie te horen. Bij spelers die naast de boot vallen valt de beslissing dan ook zwaar. Maar ik heb er in het verleden al op gewezen dat er niemand in dit team uit het vizier is. Dat doe ik door open en eerlijk en duidelijk te communiceren aan de jongens dat het volgende week een andere kan zijn, “legde Kauczinski uit dat er geen Kiezkickers kansloos zijn als om inzetten gaat.

Als tweede in de rangschikking gaan onze Kiezkickers naar de 13e speeldag. Maar voor de trainer heeft dit geen betekenis. “De plaats in de rangschikking is geen thema. De focus ligt op de vraag hoe we kunnen winnen tegen Heidenheim. Voor de tweede plaats krijg je geen trofee. Dat interesseert niemand. Wat is de kracht van Heidenheim? Welke ruimtes moeten we bespelen? Dit zijn de vragen die ons interesseren, “verduidelijkt de coach. In dezelfde adem verzekerde hij echter dat zijn team een brede borstkas heeft. “We hebben een paar wedstrijden gewonnen, goede momenten gehad en wedstrijden gedraaid. Maar de plaats in de klassement is niet relevant. We vieren deze plek niet. Het is cruciaal dat we ervoor leven en er alles aan doen om succesvol te voetballen, “besluit Kauczinski.

Bron: www.fcstpauli.com