Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over de volgende tegenstander 1.FC Heidenheim

Medio november ligt de bal voor de derde keer in de 2. Bundesliga stil voor interland voetbal. Eerst ontvangen onze Kiezkicker – op zaterdag 10 november 13u00 –  1. FC Heidenheim. Wat gebeurt er momenteel bij FCH? We hebben onze volgende tegenstander zoals gewoonlijk eens van naderbij bekeken.

Veel continuïteit

Vooral in de dug-out heeft 1. FC Heidenheim veel continuïteit, sinds september 2007 is Frank Schmidt de hoofdtrainer bij FCH. Maar ook bij de spelers hecht Heidenheim – sinds de zomer van 2016 – veel aandacht bij transferactiviteiten op waarde en constante. Slechts zeven spelers kwamen en gingen in het huidige seizoen, sinds de zomer van 2016 kwamen er 27 spelers bij en gingen er 23 weg. Alleen bij onze Kiezkickers lag de wisseling van spelers in dezelfde periode met 25 nieuwkomers en 22 vertrekkers lager. Alleen op de FCSP coaching bank was er sinds de zomer van 2016 duidelijk meer aan de hand.

Veel plezier

Niet alleen bij onze Kiezkickers loopt het momenteel op rolletjes, maar ook bij onze komende tegenstander. Heidenheim is reeds vijf wedstrijden ongeslagen. Vooral in eigen huis gaat het punten verzamelen zeer goed. De Schmidt-Elf behaalden 13 van hun 19 punten voor eigen publiek. Het mocht dan ook 3 opeenvolgende thuisoverwinningen vieren in de tweede Bundesliga. Daarnaast won de FCH in de afgelopen week, zijn thuiswedstrijd in de DFB Cup tegen SV Sandhausen (3-0). In de achtste finale ontvangt de Schmidt-Elf begin februari Bundesliga club Bayer Leverkusen.

Weinig buitenlandse spelers

Een blik op de selecties van alle 18 2e Bundesliga clubs: Bij 1. FC Heidenheim staan ​​er de minste buitenlanders onder contract. Met de Oostenrijker Nikola Dovedan is slechts een “legionair” in het team van hoofdtrainer Frank Schmidt. Met Mathias Wittek (Duits / Pools), Kevin Lankford (Duits/Amerikaanse) en Kevin Sessa (Duits/Argentinië) hebben drie spelers in de selectie een dubbele nationaliteit.

Veel Topscore punten

De aanvoerder van Heidenheim, Marc Schnatterer, is de spil in het FCH-systeem. De aanvallende flankvoetballer – die sinds 2008 op de Brenz speelt –  scoorde reeds vijf doelpunten in het huidige seizoen en bereidde nog eens vijf doelpunten voor. In totaal scoorde Schnatterer voor Heidenheim in de 2. Bundesliga al 41 doelpunten en 45 assists, waaronder drie goals en vijf assists tegen onze FCSP. Alleen Benjamin Lauth (63 doelpunten, 24 assists) heeft meer doelpunten en assists voor een club in 2e Bundesliga gemaakt.Nog 2 aandelen bij een doelpunt en  Schnattereris de absolute recordhouder in de 2e Bundesliga.

Lange droogte

Wat doen aanvallers het liefste ? Doelpunten maken! Dat is logisch. Heidenheim-spits Denis Thomalla kon afgelopen speeldag nog eens een doelpunt vieren en deze was meteen belangrijk. Zijn doelpunt – bij de 1-0 thuisoverwinning tegen Erzgebirge Aue – bezorgde FCH de drie punten. Voor Thomalla was de periode van lange droogte daarmee voorbij, het laatste doelpunt scoorde hij in januari 2018 in de 2-0 thuisoverwinning tegen Eintracht Braunschweig.

Bron: www.fcstpauli.com