Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski:”Hard werken heeft ons hier gebracht”

De dag na de 2-1 uit winst bij Arminia Bielefeld, antwoordde Markus Kauczinski zoals gewoonlijk op de vragen van de Hamburgse pers. Het ging ook ook – over  tot vanavond – eerste plaats in de rangschikking, waarover onze hoofdcoach natuurlijk blij is, maar hij maakte duidelijk dat dit slechts een momentopname is, ook al is ze verheugend.

Allereerst keek Markus Kauczinski naar de personeelsbezetting en hij was blij te zien dat geen van zijn spelers een blessure had opgelopen. Alleen Johannes Flum had knieproblemen, maar hij was in staat om deel te nemen aan de training. Op de vraag of en wanneer de zieke Philipp Ziereis weer kon terugkeren liet Kauczsinki deze open. ‘Hij was vandaag bij de dokter. Het valt nog te bezien hoe lang het zal duren, “aldus de 48-jarige, die is ervan overtuigd dat Christopher Buchtmann snel weer zal terugkeren:” Hij kon vandaag aan het grootste deel van de training pijnvrij deelnemen. Als Buchti de komende dagen goed doorkomt en goed presteert, ben ik optimistisch dat hij er terug bij is. ”

Onze hoofdtrainer gaf daarna zijn mening over de wedstrijd van zijn team op de Bielefeld Alm. Vooral met de prestaties in de eerste 45 minuten kon hij niet tevreden zijn, zo verliep volgens zijn team de peptalk in de rust net iets duidelijker als anders. “Zo erg was het niet. Het is een kwestie van van gewoonte, omdat ik wellicht anders rustiger ben. Kauczinski voegde er aan toe:” We wisten hoe de Bielefeld – gezien hun situatie – op eigen bodem zouden optreden. We begonnen goed, maar hebben dan niet doorgeduwd. Dat is hoe ik mijn mening heb gegeven. ”

Zijn woorden waren vruchtbaar en er was een ​​prestatie stijging na de pauze die zorgde voor de uitoverwinning en die onze Kiezkicker voor iets meer dan 24 uur aan de top van de rangschikking bracht. Wat zegt het over zijn team – dat met slechts +1 doelsaldo heeft – toch aan de leiding te staan, werd Kauczinski gevraagd. Hij had het perfecte antwoord met een lach op zijn gezicht: “Het betekent dat we meer doelpunten maken dan we momenteel binnenkrijgen. En dat is goed. Het doelsaldo hebben we door de afgelopen wedstrijden omgedraaid. Bij de KSC ben ik ooit derde geworden met een doelsaldo van plus 4. Het doelsaldo hoeft uiteindelijk niet altijd doorslaggevend te zijn, maar wel de punten die we hebben genomen. We staan van boven en genieten ervan. ”

Onze hoofdcoach ging verder in termen van het klassement: “Ik probeer ze wakker te houden,dat het van boven mooi is, dat het leuk is. Maar je mag je niet laten meeslepen, het is maar een momentopname. Na een speeldag kun je ook weer vierde of vijfde zijn. Toch is het leuk en we nemen we het mee. We nemen alles mee, wat mogelijk is. Alle drie punters en elke positie, ook al duurt het maar één speeldag. ”

Ook ziet onze hoofdtrainer in een aantal punten ruimte voor verbetering (ook op de compactheid en het doorschuiven), stelde hij naar aanleiding van de vorige 0-1 thuisnederlaag tegen Holstein Kiel met genoegen vast: “Een wedstrijd verliezen is normaal. Om te beseffen dat je niet per se twee wedstrijden achter elkaar hoeft te verliezen, is belangrijk. Dan kan je de ene afvinken en terugkomen bij de volgende en moet je niet perse in een gat vallen – dit is belangrijk voor de voortzetting van het seizoen. Dat je kunt onthouden, als je eens de deksel op de neus krijgt , veeg je mond af en doe verder. ”

Zo succesvol mag het in de komende weken en maanden graag blijven. Over de huidige euforie in de omgeving maakte Kauczinski duidelijk: “We hoeven niet gek te doen, omdat iedereen weet hoe dicht alles bij elkaar ligt. Maar je hoeft het niet te minimaliseren, je kunt genieten van het moment. We hebben het niet cadeau gekregen. Hard werken heeft ons daar gebracht en hard werken heeft er voor gezorgd dat we ons van boven vastbijten. ”

Bron: www.fcstpauli.com