Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Verklaring FCSP en Fanladen over politieoptreden in Bielefeld

Met grote consternatie heeft FC St. Pauli op zondag kennisgenomen dat ongeveer 250 aanhangers van FCSP op grond van een politieoptreden op Bielefeld Hauptbahnhof zijn belet om de wedstrijd van onze Kiezkicker tegen Arminia Bielefeld te volgen.

In het relaas van de feiten bekritiseren de verantwoordelijke van de club en Fanladen FC St. Pauli het gebruik van pepperspray in een afgesloten treinwagon door de politie tijdens een woordenwisseling tussen reizende FC St. Pauli fans en de politieagenten, evenals de later uren van “omsingeling” van ongeveer 250 Fans als even onevenredig. Bovendien bekritiseren club en Fanladen FC St. Pauli het feit dat een grote groep voor het vermeende wangedrag van enkelingen voorhechtenis is genomen.

Daarnaast vragen de verantwoordelijken in hoeverre de maatregelen van de politie op het centraal station van Bielefeld zonder gevolg kunnen blijven. Zeker omdat na analyse van de gebeurtenissen bleek dat onder de benoemde FC St. Pauli-fans ook minderjarigen aanwezig waren. Bovendien was de verzorging van de “omsingelde” personen pas toegestaan ​​na de presentatie van de persoonsbewijs. Een levering door personeel van de Fanladen werd tot kort voor het einde verhinderd. In dit verband dient te worden opgemerkt dat de aangewezen FC St. Pauli-fans in het treinstation van Bielefeld zich coöperatief en niet-gewelddadig hebben gedragen.

Een andere kritiek is het feit dat FC St. Pauli-fans die tijdens de wedstrijd het stadion wilden verlaten zonder enige reden werden gehinderd.

De FC St. Pauli overweegt nu juridische stappen te ondernemen tegen de politieagenten die verantwoordelijk zijn voor de incidenten op het station en het stadion.

Speciale dank gaat uit naar het Fanproject Bielefeld voor de coöperatieve samenwerking ter plaatse.

FC St. Pauli & fanclub St. Pauli