Mannen FCSPNa 22 jaar is hij er dan : FCSP wint met 1-2 na achterstand

4 November 2018by FCSP Belgium

De FC St. Pauli heeft voor de eerste keer in 22 jaar gewonnen op de Bielefelder Alm en het is gedurende één nacht leider in het klassement van de tweede Bundesliga. Arminia Bielefeld had de betere start en kwam via het doelpunt van Keanu Staude op voorsprong (7′),onze FCSP wist in de tweede helft alsnog te winnen door een omgezette strafschop van Marvin Knoll (49′) en Mats Møller Dæhli die scoorde vanuit een scherpe hoek (56′)

De opdracht voor het duel met Arminia was duidelijk: Onze Kiezkicker moesten de goede prestatie van de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel bevestigen, maar dit keer wel de mogelijke kansen afwerken. Onze coach Markus Kauczinski deed in de startopstelling slechts twee wijzigingen. Ryo Miyaichi nam zijn plaats – in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Kiel – weer in ten koste van Cenk Sahin. Youngster Florian Carstens nam plaats in de centrale verdediging – naast Christopher Avevor – ten koste van de zieke Philipp Ziereis. Arminia-coach Jeff Saibene wisselde wel krachtig door – in vergelijking met de bekernederlaag tegen Duisburg- en hij veranderde maar liefst op zes posities.

De gastheren gingen met een balans van vijf competitie nederlagen op rij de wedstrijd in. De spelers van FCSP verwachtte zich dan ook aan een enthousiaste start van de DSC en ze kregen die ook. Via links wist Bielefeld steeds opnieuw door te breken en dwong veelbelovende kansen af. Nadat de poging van Joan Edmundsson het doel nog duidelijk miste (5e), ​​leverde een schot van Staude wel de vroege openingstreffer op (7). De FCSP verdediging kreeg de bal niet goed genoeg weg en de middenvelder maakte gebruik van de rebound om op de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen te schieten.

Het team van Kauczinski ging op zoek naar het snelle antwoord, maar Sami Allagui werd op weg naar de gelijkmaker afgevlagd voor buitenspel (12′). Arminia nam na de voorsprong het tempo uit de wedstrijd, maar kon bijna door Julian Börner opnieuw scoren.(18e). De Brown-Whites kregen halverwege de eerste helft, de wedstrijd beetje bij beetje beter onder controle. Bij de eerste succesvolle combinatie kon Johannes Flum vanop een veelbelovende positie afdrukken, maar keeper Philipp Klewin pareerde sterk (23).

Arminia bleef echter giftig en probeerde snel uit te breken via de counter. Bij de afwerking van Fabian Klos (25e) en Staude (27e) hadden onze Kiezkickers het geluk dat de precisie ontbrak. In het vervolg daarop lag de wedstrijd dikwijls stil voor blessurebehandelingen. Vlak voor de rust schakelden de bruin-witten een tandje hoger. Bij een schot van Richard Neudecker had Klewin alle moeite van de wereld om de gelijkmaker te voorkomen (42). Omdat de daarop volgende hoekschop niets opbracht, ging Bielefeld met een voorsprong de kleedkamers in.

Voor de tweede helft versterkte Markus Kauczinski het Kiezkickers offensieve compartiment met de inbreng van Henk Veerman voor Miyaichi. Echter, de eerste goede gelegenheid in de tweede helft was voor Arminia, Staude testte Himmelmann opnieuw op zijn kunnen (48.). Maar toen sloegen onze Kiezkickers terug. Stephan Salger liet in het strafschopgebied tegen Jeremy Dudziak zijn voet hangen en scheidsrechter Kempkes besloot voor de logische penalty. Knoll liet de gelegenheid vanaf het stip zich niet ontnemen en schoot in de 49e minuut de gelijkmaker op bord, 1-1. Vijf minuten later kon de middenvelder op de vrije trap bijna de voorsprong tegen de netten schieten, maar Klewin pareerde de vrije trap vanop 20 meter buiten zijn doel.

Kort daarna draaien onze Kiezkickers de wedstrijd definitief om.  Na een lange bal in de schafschop gebied legde Veerman met de borst af en Møller Dæhli schoot de bal in de verre hoek (56.), 1-2. Aan de andere kant probeerde het past ingevallen Andreas Voglsammer het uit de draai., zijn afgebogen schot pareerde Himmelmann echter met een magistrale reflex (62.). Vanaf nu ging de wedstrijd op en af. Veerman verlengde met de kop naar Neudecker, wiens stift op de lat belandde (66′)

De gastheren gingen in de laatste kwartier steeds wanhopiger in de aanval, maar FCSP verscheen veel gerichter voor doel. Mats Moller Dæhli dook in de 78e minuut opnieuw in het strafschopgebied op, maar het schot van de Noor ontbrak de nodige kracht. Bielefeld gooide op het einde alles naar voren, terwijl onze Kiezkicker nauwelijks nog uit de ontknelling kwamen. Omdat de gastheren zich meestal beperkte tot lange ballen, waren de gevaarlijke scènes voor het doel van St. Pauli beperkt. Alleen bij het schot van Patrick Weihrauch moest Himmelmann zich opnieuw behoorlijk uitrekken (90ste).

Wanneer uiteindelijk keeper Klewin in de ultieme slotfase bij de hoekschoppen en vrije trappen post nam in het strafschopgebied van onze Kiezkickers, faalde zowel Ersin Zehir als Møller Dæhli nipt van ver omdat telkens Versucchen op de lijn kon redden en de jus uit de benen was.Toch kort daarna klonk het laatste fluitsignaal. Daardoor wisten onze Kiezkickers eindelijk na 22-jaar de driepunten naar huis te nemen, het klimt tenminste voor een nacht naar de eerste plaats in de rangschikking.

Arminia Bielefeld

Klewin – Schütz, Salger, Börner, Lucoqui – Staude, Prietl (82. Massimo) – Edmundsson, Brunner (69. Owusu) – Weihrauch, Klos (57. Voglsammer)

Cheftrainer: Jeff Saibene

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Carstens, Avevor, Buballa – Flum (74. Zehir), Knoll – Miyaichi (46. Veerman), Møller Dæhli, Neudecker – Allagui (89. Nehrig)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Staude (7.), 1:1 Knoll (49.), 1:2 Møller Dæhli (56.)

Gele kaarten: Staude, Klos, Lucoqui / Nehrig, Møller Dæhli

Scheidsrechter: Benedikt Kempkes

Toechouwers: 22.446

Bron: www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 5 uren

ik wens elke politieker in België een vader als ... elke zondag de vraag wat heb je voor de mensen gedaan…

@FCSP_Belgium - 5 uren

RT :

@FCSP_Belgium - 5 uren

RT : A statement from Braunweisshilfe on the recent, indiscriminate attack on St Pauli fans by state police, translated into Eng…

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie

Notice: Undefined variable: font_family in /customers/3/0/e/fcstpauli-belgium.be/httpd.www/wp-content/plugins/gdpr-cookie-compliance/moove-modules.php on line 282