Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

22 jaar is genoeg

Op zondag 4 november 2018 reizen onze Kiezkickers naar Ostwestfalen. Op de 12e speeldag van de 2e Bundesliga bezoekt het team van Markus Kauczinski DSC Arminia Bielefeld. Al meer dan twee decennia wacht FC St. Pauli op een overwinning. Dat is lang genoeg, we vinden wij.

Het komt zelden voor in het voetbal dat een team werd geprezen na een nederlaag. Dit is wat er gebeurde afgelopen weekend na de wedstrijd van onze FCSP tegen Holstein Kiel. In een hoogstaande 2e Bundesliga wedstrijd verloor het team van Markus Kauczinski met 0-1 tegen de ooievaars op Millerntor. De laatste actie van Allagui verdiende een beter lot dan de lat.”Je ziet de voetballende ontwikkeling, dat is bemoedigend. Nu verzamelen we ons en gaan naar Bielefeld en brengen de punten weer mee naar huis” zette keeper Robin Himmelmann na de wedstrijd de route uit voor de wedstrijd tegen de ploeg van Jeff Saibene.

De keeper van de Brown-Whites kan uit ervaring spreken dat het niet zo eenvoudig is om punten op de Alm te gaan halen. Want het laatste optreden vorig seizoen, eindigde op een 5-0 pak voor de broek. Over het algemeen is de reis naar Oost-Westfalen niet een van de favoriete bestemmingen van onze FCSP. Het is van 1996 geleden dat FC St. Pauli – onder leiding van hoofdcoach Uli Maslo – de laatste keer dat de drie punten mee naar huis gingen. “Gerdl” Scharping en Bernd Eigner scoorden op de 2e speeldag van Bundesliga seizoen 1996/97 de doelpunten. De volgende duels eindigden steeds in een gelijkspel of een nederlaag. Het is dan ook 22 jaar geleden dat FCSP in Oost-Westfalen na 90 minuten konden vierden. Tijd om dat te veranderen!

Maar kijk uit, hier nu komt de dringende waarschuwing! DSC Arminia Bielefeld zit op het moment niet in een goede fase. Stonden de elf van Jeff Saibene vorig seizoen – 2017/2018 – na de 34 speeldagen op een uitstekende vierde plaats, dit seizoen loopt het nog niet echt. Reeds vijf wedstrijden moest DSC als verliezer van het veld. Dus er wacht ons een tegenstander die er alles wil aandoen om deze reeks te doorbreken en de drie punten thuis te houden. “We moeten als team rechtstaan en ons voorbereiden op zondag – er wacht een belangrijke wedstrijd op ons,” aldus coach Saibene na de 0-3 afgelopen woensdag tegen MSV Duisburg in de tweede ronde van de DFB Cup. Jullie kennen de eigenaardigheden van St. Pauli met tegenstanders in crisis.

Voor het team van Markus Kauczinski komt het zondag op twee aspecten aan. Neem eerst de goede dingen van het verlies tegen Kiel mee en sla op het juiste moment toe. Ten tweede: overleef de waarschijnlijk wilde start van de Bielefeld en sla met de juiste middelen terug. Alleen dan kunnen Marvin Knoll en zijn spelers in de voetstappen treden van Christian Springer, Thomas Sobotzik en Bernd Eigner en zelf geschiedenis schrijven. 22 jaren zijn genoeg.

Bron: www.fcstpauli.com