Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Lienen los !

We heffen met de TK opnieuw de wereldverbeteraarsvlag en trekken naar de zee. Omdat er een enorm milieu- en gezondheidsprobleem is dat ons drijft: nl. plastic afval. En dat drijft ons.

Het is waanzin in zakjes: jaarlijks belandt er 13 miljoen ton plastiekafval in onze oceanen. Zo kan het niet verder. Daarom dachten we: we gebruiken internet voor het goede doel en spinnen van daaruit een enorm netwerk om de afval beetje bij beetje aan banden te leggen.

En wel op deze manier: wanneer u #netzgegenplastik op Facebook, Instagram of Twitter gebruikt, gaat er automatisch één euro naar het project Pacific Garbage Screening . Ze willen een enorm platform bouwen om het plastic uit de zee te vissen.

Dit maakt van het virtuele netwerk met elke # een echte vishengel. Ons doel is 50.000 gedeelde #netzgegenplastik hashtags.

Met Pacific Garbage Screening ondersteunt u een werkelijk visionaire onderneming, ondersteund door een team van 40 enthousiaste en vrijwillige wetenschappers, ontwerpers en architecten. Alles begon met de oprichter Marcella Hansch en haar thesis in de architectuur. Alle informatie is hier te vinden: KLIK

Natuurlijk spraken we met Ewald Lienen over de #netzgegenplastik-campagne.

Moin Ewald, we geloven in ideeën die onze wereld verbeteren. Wat maakt van jou een wereldverbeteraar / visionair?

Iedereen die zelfs maar een kleine bijdrage levert aan iets positieve veranderingen, verbetert de wereld al een beetje. Wanneer veel mensen dat doen, kun je geweldige dingen bereiken.

Heb je een visie en wat drijft je om het te realiseren?

In de afgelopen decennia is er veel ten goede in de wereld veranderd, maar die worden niet waargenomen. Want het is zo dat in veel delen van de wereld nog steeds oorlogen worden uitgevochten. Oorlogen die landen zoals Duitsland hebben mogelijk gemaakt door de uitvoer van wapens, dit resulteert in verschillende regio’s tot grote problemen die zichtbaar zijn geworden door de vele vluchtelingenstromen. Er staan ook grote uitdagingen op de problematiek van milieu, armoede, onderwijs en gezondheidszorg op ons te wachten die onze gezamenlijke inspanningen vragen. Het is meer dan tijd om de uitvoer van wapens en het leiden van oorlogen wereldwijd te stoppen en wij moeten daarvoor politiek en sociaal alles doen.

Als onderdeel van de #netzgegenplastik hashtag-campagne ondersteunen de wereldhervormers nu het zeer ambitieus project van Pacific Garbage Screening. Welke actie onderneemt FC St. Pauli om het plastiek op lange termijn uit het stadion te bannen? 

We hebben de overgang gemaakt van éénweg naar multiweg op alle gebieden, of we zijn bezig met de voltooiing ervan. Bovendien worden er geen plastic zakken meer uitgedeeld in onze merchandising. 

De huidige actie van de wereldverbeteraars #netzgegenplastik is afhankelijk van de kracht van de gemeenschap om iets ten goede te veranderen. Waarom steun je de actie en waarom kan iedereen meedoen?

Ik denk dat het voor de hand ligt dat we wereldwijd iets moeten doen aan het gebruik van plastiek. Dit kan alleen op twee manieren gebeuren: door te proberen het bestaande plastic uit de omgeving te verwijderen en natuurlijk door het gebruik van plastic wereldwijd te beperken of te verbieden. 

Bron: www.fcstpauli.com