Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”Ik kijk uit naar de Alm”

Vóór de uitwedstrijd bij Arminia Bielefeld – op zondag 4 november 2018 – nam Markus Kauczinski veel tijd om met de Hamburgse pers te praten over de wedstrijd tegen DSC. Het ging onder meer om de lessen te trekken uit de wedstrijd tegen Holstein Kiel, de komende tegenstander en de opdracht op de ‘Alm’.

Hoewel de prestaties van FCSP in de wedstrijd tegen KSV Holstein afgelopen weekend – 28 oktober 2018 – goed waren, kregen onze Kiezkickers een duidelijke taak van hun coach mee voor de komende wedstrijd. “We hebben iets goed te maken gezien onze wedstrijd tegen Kiel. Voetballend was het in orde, maar we hebben onze kansen laten liggen en konden daarom de wedstrijd niet voor ons beslissen” zei de trainer voor de uitwedstrijd op de Bielefeld Alm. Dat onze Kiezkickers het beter gaan doen dan tegen Kiel daar twijfelt onze coach niet aan. “We moeten blijven voetballen en moedig blijven spelen, dan hebben we heel goede kans,” zei hij.

Aan de andere kant staat er natuurlijk een tegenstander die zijn uiterste best zal doen om de punten in Oost-Westfalen te behouden. “De DSC heeft het niet gemakkelijk dit seizoen, maar blijft nog steeds een goed team. Vooral in de aanval zijn ze sterk bezet met Fabian Klos en Andreas Voglsammer,” prees onze coach het offensief compartiment van Arminia. Juist omdat DSC nog steeds niet zijn perfect systeem gevonden heeft, is het team van Jeff Saibene moeilijk in te schatten. Kauczinski waarschuwde voor de onvoorspelbaarheid van de komende tegenstander. “We hebben alle scenario’s doorgenomen en zijn voorbereid, ik ben niet ongerust, ik kijk uit naar de Alm”, zei de 48-jarige.

Bij de mogelijke overwinning op de Alm kunnen verschillende Brown-Whites nog steeds niet meehelpen. Christopher Buchtmann – die goede vooruitgang boekt – begint pas volgende week vol mee te trainen. Bovendien hebben YiYoung Park en Waldemar Sobota nog wat meer tijd nodig voordat ze weer volledig kunnen mee trainen, zei Kauczinski. “Bij Luca Zander moeten we zien hoe zijn toestand zich ontwikkelt, hij was dan ook lange tijd out,” informeerde Kauczinski de aanwezige journalisten over de situatie bij de gehavende Kiezkickers.

Waar komt het zondag op aan ? “We moeten goed staan, de speldenprikken plaatsen en het spel naar onze kant trekken. Deze wedstrijd zal hard bevochten zijn, daar is iedereen zich van bewust. Het is van cruciaal belang dat we op het juiste moment een doelpunt maken” zei Markus Kauczinski afsluitend.

Bron: www.fcstpauli.com